Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
96 για τη Δράμα

Με 96 συνολικά αιτήσεις ολοκληρώθηκε η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής στο 19ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους στη Δράμα, από16 έως 22 Σεπτέμβρη.

Από τις 96 αιτήσεις οι 51 ανήκουν στη σπουδαστική κατηγορία, οι 7 στην κατηγορία ντοκιμαντέρ,οι 5 στην κατηγορία τηλεοπτική παραγωγή και οι 33 στην κατηγορία κινηματογραφική ταινία.Στην τελευταία κατηγορία περιλαμβάνονται 5 κινούμενα σχέδια και 4 πειραματικές ταινίες.

Η κατάθεση των ταινιών λήγει στις 15 Ιούλη και αμέσως μετά θα υποβληθούν στην Προκριματική Επιτροπή που αποτελείται από τους: Δημήτρη Χαρίτο, Τάσο Αλεξάκη, Μαθιό Γιαμαλάκη, Τάκη Παπαγιαννίδη και Κώστα Ζυρίνη.

  • Το ευρωπαϊκό ταμείο "Eurimages", που χρηματοδοτεί ευρωπαϊκές κινηματογραφικές συμπαραγωγές, θα χρηματοδοτήσει (μεταξύ 16 ταινιών μεγάλου μήκους) τις συμπαραγωγές Ελλάδας - Κύπρου - Βουλγαρίας "Ελλαντος ή Οδός Βενετίας" σε σκηνοθεσία του Κύπριου Γιάννη Ιωάννου και "Βασιλική" του Ελληνα Βαγγέλη Σερντάρη. Μεταξύ των ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτεί το ταμείο είναι και η ελληνογαλλική συμπαραγωγή "Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος" του Ροβήρου Μανθούλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ