Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Χίτσκοκ

Αφιέρωμα στο μετρ του σασπένς, το μεγάλο σκηνοθέτη Αλφρεντ Χίτσκοκ, θα μεταδοθεί απόψε από τα "100 χρόνια κινηματογράφου". Θα προβληθούν οι ταινίες του "Ρεβέκκα" και "Υποψίες". Η "Ρεβέκκα" γυρισμένη το 1940, βασίζεται σε μυθιστόρημα της Δάφνης ντι Μοριέ. Η ταινία σηματοδοτεί τη "συνάντηση" του Χίτσκοκ με το Χόλιγουντ. Το όνειρο τη "Ρεβέκκας" εναλλάσσεται με την ανάμνηση, μέσα σ' έναν κόσμο κολασμένο. Μια νεαρή αθώα κοπέλα, παντρεύεται έναν ώριμο άνδρα, αλλά η ευτυχία της σκιάζεται από την ανάμνηση της αινιγματικής πρώτης γυναίκας του συζύγου της, της Ρεβέκκα. Η Ρεβέκκα, είχε πεθάνει κάτω από περίεργες συνθήκες. Ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ, από το οποίο, όμως, δε λείπει ο ρομαντισμός. Τα φυσικά στοιχεία, όπως το νερό και η φωτιά, έχουν έναν από τους πιο κύριους "ρόλους" στην ταινία. Πρωταγωνιστούν ο Λόρενς Ολίβιε και η Τζόαν Φοντέιν.Η ταινία τιμήθηκε με Οσκαρ καλύτερης ταινίας. (ΕΤ-2, 23.30).

Αμέσως μετά τη "Ρεβέκκα", ακολουθούν οι "Υποψίες".Κεντρικά πρόσωπα: ένας γοητευτικός πλέι μπόι, που τον ερωτεύεται μια πλούσια γυναίκα. Παρά τις αντιδράσεις του πατέρα της, η νεαρή γυναίκα θα παντρευτεί τον πλέι μπόι. Η νύφη, όμως, θα ανακαλύψει ότι ο άνδρας της δεν έχει δραχμή και τότε θα αρχίσουν οι υποψίες. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν ενισχύουν τις υποψίες της και αρχίζει να πιστεύει ότι ο άνδρας της, θέλει να τη δολοφονήσει για να πάρει τα χρήματα της ασφάλειας. Η ταινία έχει όλα τα στοιχεία του δράματος, αλλά και του ονείρου. Παράλληλα όμως, ο θεατής είναι σε μια διαρκή αγωνία, έτσι, όπως μοναδικά ξέρει να τον κρατά ο φακός του Χίτσκοκ. Πρωταγωνιστούν ο Κάρι Γκραντ και η Τζόαν Φοντέιν,που για την ερμηνεία της κέρδισε το Οσκαρ, καλύτερου γυναικείου ρόλου. (ΕΤ-2, 01.45).

Από το SEVEN X στις 22.00,θα μεταδοθεί η αγγλική ταινία του Τιμ Γουίλαν "Το διαζύγιο της κυρίας Χ". Ευχάριστη και έξυπνη κομεντί βασισμένη σε θεατρικό έργο του Οσκαρ Ουάιλντ, με ήρωες ένα δικηγόρο και μια κοσμική κυρία. Ο δικηγόρος φιλοξενεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του τη γυναίκα, αλλά κάποια στιγμή ανακαλύπτει ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Πρωταγωνιστούν ο Λόρενς Ολίβιε και η Μερλ Ομπερον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ