Σάββατο 6 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική Τρίτη

"Πιστεύω, ότι η φωνή είναι το απόλυτο όργανο, καθώς συνδέεται με το ανθρώπινο πνεύμα και γι' αυτό έχει μια απεριόριστη δυνατότητα να αρθρώνει και να εκφράζει ιδέες και συναισθήματα", λέει η "περιπλανώμενη Κέλτισσα" Λορένα Μακ Κένιτ,που θα εμφανιστεί την Τρίτη, στο θέατρο Λυκαβηττού.Μια συναυλία - μυσταγωγία ήχων, φωνών, συναισθημάτων από την ταλαντούχο συνθέτη, στιχουργό και ερμηνεύτρια.

Την ίδια μέρα (9.30μ.μ.), στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη",στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα θα συναντηθούν τρεις γνωστοί τραγουδοποιοί, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συναυλία. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσει την τελευταία του, μάλλον βιογραφική, δισκογραφική δουλιά "Ασωτος Υιός", οΝίκος Ζιώγαλας θα "ξεκαθαρίσει" τους δικούς του "Παλιούς Λογαριασμούς", ενώ ο Μανώλης Φάμελλος και οι "Ποδηλάτες" θα "ξεναγήσουν" "Στο πάρκο των σκύλων".

Την Τρίτη επίσης, (8.30μ.μ.), στον κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1, Πλάκα) θα πραγματοποιηθεί συναυλία - αφιέρωμα στον τελετουργικό χορό της "ταραντέλα - Πίτσικα" από την Κάτω Ιταλία. Θα ακουστούν ελληνόφωνα τραγούδια του Σαλέντο. Συμμετέχουν τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές του συγκροτήματος "Aracne Mediterranea" του Τζιόρτζιο ντι Λέτσε από την Απουλία. Το θέαμα "Διάλογοι των Αραχνών", που θα παρουσιαστεί είναι εμπνευσμένο από κείμενο του Βικέντιου Μπρούνο (1602) και περιέχει διηγήσεις, χορούς, τραγούδια και απαγγελίες με αποκορύφωμα τον τελετουργικό χορό της ταραντέλα - Πίτσικα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ