Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ερωτόκριτος" υπέρ βιβλιοθηκών

Εκδήλωση πολιτισμού αποτελεί η αποψινή εκδήλωση που πραγματοποιεί, στο Ηρώδειο,με τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου,το Διεθνές Ιδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη - Κουτσοχέρα,σε συνεργασία με το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ίδρυση βιβλιοθηκών για τον ελληνισμό στην Αλβανία.

Το Ιδρυμα προσβλέπει να προωθήσει τα οράματα του ιδρυτή του. Στοχεύοντας στην πνευματική εξέλιξη του ενεργού πολίτη της σύγχρονης και μελλοντικής κοινωνίας, θεωρεί ότι η βιβλιοθήκη είναι η υποδομή για πρόσβαση στη γνώση, στη διείσδυση στον κόσμο των ιδεών, την απόλαυση του ωραίου και της ποίησης.

Στον "Ερωτόκριτο" συμμετέχουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Ολια Λαζαρίδου, Αντιγόνη Βαλάκου και Κώστας Γιαλίνης.Η εικαστική παρέμβαση είναι της Ελλης Σολομωνίδη - Μπαλάνου.Η μουσική σύνθεση και διεύθυνση είναι του Γιώργου Τσαγκάρη.Συμμετέχει 35μελής Ορχήστρα και Λαϊκοί Κρητικοί Οργανοπαίχτες με κορυφαίο τον Δ. Πασπαράκη."Είναι υπέροχη συγκυρία - σημειώνει ο διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος Γιώργος Τσαγκάρης - που αυτό το διαμάντι της ελληνικής λαλιάς, ο "Ερωτόκριτος", αποτελεί απόψε την πρώτη σπορά για να ανθίσουν τα Ελληνικά Γράμματα, στο νου και την ευαισθησία του ελληνισμού της Αλβανίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ