Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικά ταξίδια

Συνεχίζονται εντατικά οι πρόβες του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας "Θεσσαλικού Θεάτρου" με τη "Μάνα Κουράγιο" του Μπρεχτ,που θα κάνει πρεμιέρα στις 18/7, στο "Κηποθέατρο Αλκαζάρ". Η παράσταση, σε μετάφραση Αννυς Κολτσιδοπούλου και σκηνοθεσία Σταύρου Ντουφεξή,θα παιχτεί και στο Ηρώδειο (14,15/9). Τα σκηνικά είναι του Σίμου Καραφύλλη,τα κοστούμια των Χριστίνας Παπούλια - Σίμου Καραφύλλη,η χορογραφία της Λίας Μελετοπούλου,η μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη.Παίζουν: Αννα Βαγενά, Γιώργος Σαμπάνης, Χρήστος Μπίρος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Γόνη Λούκα, Χρήστος Κελαντώνης, Νίκος Αρβανίτης κ. ά.

  • Αρχισε τα ταξίδια του "Ο μικρός πρίγκιπας" του Εξιπερί,ξεκινώντας, σήμερα και αύριο, από το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.Τον "Μικρό πρίγκιπα",όπως είναι γνωστό, παρουσιάζει το "Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν",σε διασκευή και σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή,σκηνικά - κοστούμιαΤότας Πρίτσα και μουσική επιμέλεια Φίλιππου Τσαλαχούρη.Παίζουν: Μίμης Κουγιουμτζής, Κέλλυ Σαρατσοπούλου, Στέλλα Νικολοθανάση, Ραλλού Μιχαλοπούλου,κ. ά.
  • Η "Ωραία Κοιμωμένη",η παράσταση για παιδιά του Εθνικού Θεάτρου,περιοδεύει. Στις 18 και 19 του Ιούλη, η "Ωραία Κοιμωμένη" θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο, 21 και 22 στο Ηράκλειο, 24 στα Χανιά, 26 στην Ιεράπετρα και 28 στη Σητεία. Η περιοδεία της θα ολοκληρωθεί στις 13/9 στο"Θέατρο Πέτρας".
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τιμώντας τον Λόρκα και τα 60 χρόνια από το θάνατό του, θα παρουσιάσει τη "Θαυμαστή Μπαλωματού",σε μετάφραση Αλέξη Σολομού,σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα,σκηνικά - κοστούμια Λαμπρινής Καρδαρά,μουσική Γιώργου Μπουντουβή.Παίζουν: Μαίρη Βιδάλη, Χάρης Παναγιώτου, Εφη Οικονόμου, Χρήστος Μωραϊτης, Ηλίας Κατέβας, Νίκος Βεργίδης,κ. ά.
  • Το έργο του Μολιέρου "Γιατρός με το στανιό" παρουσιάζει, αυτό το καλοκαίρι, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής,σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ερσης Βασιλικιώτη,σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Λεκκού και μουσική επιμέλεια Γιάννη Μεταλλινού.Παίζουν: Ιλιάδα Λαμπρίδου, Νίκος Λύτρας, Κώστας Μακέδος, Μανώλης Σορμαϊνης, Κώστας Λειβαδίτης,κ. ά. Μετά τις παραστάσεις του, στην Κομοτηνή, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο, στις 9, 10 και 11 του Ιούλη, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα.
  • Στις 12 Αυγούστου, το "Θέατρο Πανελλήνιο" της Κατερίνας Βασιλάκου παρουσιάζει, στο Ηρώδειο, το έργο του Λόρκα "Δόνα Ροζίτα",το οποίο επαναλαμβάνεται φέτος με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Ισπανού ποιητή. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφρασηΑλέξη Σολομού,σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού,σκηνικά - κοστούμιαΚαλλιόπης Κοπανίτσα και μουσική και τραγούδια Μάριου Τόκα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ