Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν το αντεργατικό νομοσχέδιο

"Το νομοσχέδιο της ντροπής για την αντιμετώπιση, δήθεν, της ανεργίας", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου,ενώ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση - συζήτηση την Παρασκευή 26 Ιούλη, στις 8 μμ, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, προκειμένου να συζητήσουν γι' αυτό.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου καταγγέλλεται η "κυβερνητική πρόκληση, που με πρόσχημα την ανεργία εξασφαλίζει τζάμπα εργάτες στους εργοδότες, βάζει "χέρι" στα 220 δισ. του ΟΑΕΔ, απορυθμίζει το χρόνο εργασίας, επιβάλλει το ελαστικό ωράριο και τοποθετεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης".

  • Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την επιμονή της στην ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, και η Τοπική Επιτροπή Ζακύνθου της ΕΣΑΚ,αλλά και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που αποδέχτηκαν γενικά το νομοσχέδιο - "έκτρωμα", όπως το χαρακτηρίζει.

"Οι δυνάμεις αυτές - τονίζεται στην ανακοίνωση - προσπαθούν να εμφανίσουν την ανεργία σαν ένα φυσικό φαινόμενο, επιχειρούν να περάσουν με διάφορα μέσα τον εκβιασμό του μοιράσματος της ανεργίας σε δύο και τρεις εργαζόμενους".

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ καλεί τους άνεργους, τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα του νησιού στη συγκρότηση ενός μετώπου πάλης κατά της μαζικής ανεργίας και στον αγώνα ενάντια σ' αυτό το νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ