Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Οι Ιταλοί δείχνουν τα "δόντια" τους

Με απολύσεις στα κεντρικά γραφεία άρχισε να μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για δραστική συρρίκνωση του προσωπικού αλά ΑΓΕΤ

Ακόμη δε στέγνωσε το μελάνι των υπογραφών παράδοσης από τις πιστώτριες τράπεζες (Εθνική, Εμπορική, ΕΤΒΑ) και τη ΔΕΗ της τρίτης σε μέγεθος ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας, των "Τσιμέντων Χαλκίδας" και οι Ιταλοί ιδιοκτήτες της Κογκρέτουμ, που κατέχουν το 75% των μετοχών (το υπόλοιπο 24% κρατούν οι πιστωτές), άρχισαν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα. Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησαν τη συρρίκνωση του προσωπικού στην ΑΓΕΤ, οι Ιταλοί ιδιοκτήτες προχώρησαν στην αναγγελία απόλυσης πέντε υπαλλήλων που εργάζονταν στα κεντρικά γραφεία, ως γραμματείς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο "οργανόγραμμα" που έχουν στα συρτάρια τους οι Ιταλοί - την υλοποίηση του οποίου έβαλαν αμέσως μπροστά με την ανοχή κυβέρνησης και πιστωτών στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας", της "εξυγίανσης" και των "επενδύσεων" που... θα κάνουν - προβλέπεται η σταδιακή συρρίκνωση του προσωπικού γραφείων από 150 άτομα στα 100.

Απώτερος στόχος των Ιταλών είναι το χτύπημα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Χαλκίδας, όπου υπολογίζουν στην εξασφάλιση της ανοχής της ηγεσίας του σωματείου, προκειμένου να πετύχουν μείωση του ήδη μειωμένου, κατά 300 άτομα, από την "αμαρτωλή" διοίκηση Κιοσέογλου - Τακόπουλου, προσωπικού (σήμερα είναι 950 εργαζόμενοι περίπου).

Ετσι, λοιπόν, πριν ακόμη "πατήσουν το πόδι τους" στη Χαλκίδα οι Ιταλοί, "δείχνουν τα δόντια τους", ενώ τα "τροχίζουν για μεγαλύτερα δαγκώματα" όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Και, όπως στην ΑΓΕΤ, που μέσα σε τρία χρόνια μείωσαν το προσωπικό κατά 500 άτομα, έτσι και στα "Τσιμέντα Χαλκίδας" προετοιμάζεται το έδαφος.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των πιστωτών που παράδωσαν την τρίτη σε μέγεθος τσιμεντοβιομηχανία της χώρας μας στους Ιταλούς, κάνοντάς τους κυρίαρχους στην αγορά τσιμέντου με το σημαντικό ποσοστό του 52%. Παράλληλα, η νεοσυντηρητική λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων, που εγκαινιάστηκε επί κυβερνήσεως ΝΔ και συνεχίζεται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, φέσωσε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό με 250 δισ. δραχμές, που υπερχρέωσαν την επιχείρηση οι πρώην ιδιοκτήτες της Κιοσέογλου - Τακόπουλος, οι οποίοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν ως μέτοχοι και στο νέο σχήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ