Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ
Ζητάνε και τα ρέστα οι ιδιοκτήτες!

Εχουν τους εργάτες απλήρωτους από το Γενάρη, αλλά με εξώδικο τους καλούν να σταματήσουν την κατάληψη, "για να απολαύσουν τους καρπούς της εργασίας τους"!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .-

Είχαν να πληρώσουν τους εργαζόμενους από το Γενάρη και να τους κολλήσουν ένσημα από το Δεκέμβρη! Οταν μετά τρεις - τέσσερις μήνες εντάθηκαν οι αντιδράσεις, τους απαντούσαν ότι δεν έχουν! Και όταν τα όρια αντοχής εξαντλήθηκαν και οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και κατάληψη της "Βορειοελλαδικής",οι αδελφοί Αλχανάτη απειλούν με εξώδικο εργαζόμενους να σταματήσουν την κατάληψη, χωρίς και πάλι να αναφέρουν τίποτα για εξόφληση των δεδουλευμένων! Στο εξώδικο που απευθύνεται στους εργαζόμενους γράφονται και τα παρακάτω εξωφρενικά:

"Εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς κανένα λόγο (!) προέβητε παρανόμως στην κατάληψη της επιχείρησής μας"! "Παρεμποδίζετε τους λοιπούς εργαζόμενους να ασκήσουν το αναφαίρετο και κατοχυρωμένο συνταγματικό τους δικαίωμα, να εργαστούν και να απολαύσουν τους καρπούς της εργασίας τους"! Στο μεταξύ, τραγική είναι η οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων στη "Βορειοελλαδική". Οπως λέει ο Αλ. Καραπολιτίδης,πολλοί συνάδελφοί του δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο και το ρεύμα. Να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι από τους 63 εργαζόμενους της "Βορειοελλαδικής" έχουν να συντηρήσουν πολυμελείς οικογένειες. Αν και τα πέντε τελευταία χρόνια ο εργοδότης δεν έδωσε καμία αύξηση, ο μισθός για πολλούς ήταν το μοναδικό εισόδημα που είχαν.

"Ξέρεις τι είναι να φεύγεις Παρασκευή από το εργοστάσιο και να λες στους δικούς σου δεν έφερα λεφτά; Η γυναίκα μου λύγισε από το άγχος, μέχρι και ψυχίατρο επισκέφθηκε. Τώρα πήγε στο σπίτι της αδελφής της να βρίσκει τουλάχιστον εκεί ένα πιάτο να φάει και να μην ξέρει τι γίνεται...", μας λέει με πίκρα ένας εργάτης που δουλεύει στη "Βορειοελλαδική" πάνω από 12 χρόνια.

"Ενός συναδέλφου μας ο γιος - προσθέτει - είχε πρόβλημα με το γόνατό του και χρειαζόταν 100 χιλ. για να γίνει εγχείρηση. Αν δεν την έκανε, το παιδί θα έμενε σακάτικο. Είπαμε στα αφεντικά να πληρώσουν μόνο το συνάδελφο που είχε αυτό το πρόβλημα, όμως αυτοί αρνήθηκαν. Δώσαμε τότε εμείς από τις τελευταίες οικονομίες μας και το παιδί μπόρεσε να εγχειρηθεί".

Λ. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε κάθε έλλειψη σε μέτρα προστασίας των εργαζομένων(2020-08-27 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στην «ΚΑΣΟΥΔΑΚΗΣ ΑΕ»(2017-03-16 00:00:00.0)
Εργοδοτική παρέμβαση σε αρχαιρεσίες σωματείου(2014-02-08 00:00:00.0)
Εκδικείται και απειλεί συνδικαλίστρια(2008-10-15 00:00:00.0)
Κατάληψη στη ΜΙΣΚΟ(1999-09-01 00:00:00.0)
Ανεκδιήγητοι...!(1996-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ