Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε κάθε έλλειψη σε μέτρα προστασίας των εργαζομένων

Τις απόπειρες τρομοκράτησης του συνδικαλιστικού κινήματος, με στόχο τη φίμωσή του και ειδικότερα το χτύπημα του αγώνα για μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης (ΑΔΜΘ), Ι. Σάββας,«στις 13 Ιουλίου 2020 έστειλε εξώδικο προς την Ομοσπονδία», με το οποίο «εγκαλεί το ΔΣ και ζητά να κατονομάσουμε εντός τριών ημερών τους συναδέλφους που ενημέρωσαν την Ομοσπονδία για τη μη εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων αλλά και της δημόσιας υγείας, σε αρκετές υπηρεσίες της ΑΔΜΘ.

Το παραπάνω εξώδικο αποτελεί συνέχεια του απαράδεκτου (...) εγγράφου του προς τα μέλη του ΔΣ, της Ομοσπονδίας μας οι οποίοι είναι και υπάλληλοι της ΑΔΜΘ, που τους ζητούσε για μία ακόμη φορά να γίνουν χαφιέδες των συναδέλφων. Συναδέλφων οι οποίοι, λόγω της μόνιμης προσπάθειας του συντονιστή για επιβολή κλίματος τρομοκρατίας στους εργαζόμενους της ΑΔΜΘ, ενημέρωναν ως όφειλαν το συνδικαλιστικό κίνημα (ΟΣΕΑΔΕ και πρωτοβάθμιους Συλλόγους) για τα προβλήματα και τους κινδύνους που παρουσιάστηκαν από την απαράδεκτη διοικητική στάση του συντονιστή».

Η ΟΣΕΑΔΕ τονίζει ότι «δεν θα σταματήσει να καταγγέλλει και να αναδεικνύει κάθε ενέργεια που απειλεί και καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα, τις εργασιακές συνθήκες και την υγεία των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις», ενώ καλεί τον υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει, τονίζοντας ότι οι πολιτικές ευθύνες του είναι μεγάλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ