Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ανιστόρητες οι δηλώσεις της ΕΕ περί ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού

Τις ανιστόρητες δηλώσεις της ΕΕ, με τις οποίες ταυτίζει τον κομμουνισμό με το φασισμό, με αφορμή την επέτειο του γερμανοσοβιετικού Συμφώνου, σχολιάζει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Οπως αναφέρει, η ΕΕ «διατηρεί κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας, έχοντας στόχο να δηλητηριάσει τις συνειδήσεις των νεότερων ηλικιών. Αναπαράγει τα ανιστόρητα, άθλια ψέματα, με αφορμή την 23η Αυγούστου, επιχειρώντας να καθιερώσει αυτή τη μέρα ως "Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού"».

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές δηλώσεις συκοφάντησης της ΕΣΣΔ έγιναν από την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βέρα Γιούροβα (πρώην υπουργό της κυβέρνησης Μπάμπιτς στην Τσεχία) και τον επίτροπο Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ράιντερς. Οπως είπαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ «βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και οδήγησε στην παραβίαση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων Ευρωπαίων, αφαιρώντας τη ζωή σε εκατομμύρια άλλους».

«Η ΕΕ αποσιωπά πως το Σύμφωνο Μη Επίθεσης, Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, επήλθε μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938, που υπέγραψαν Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία και Γαλλία, και η οποία παραχώρησε στη Γερμανία τη Σουδητία, διαμελίζοντας την Τσεχοσλοβακία, και άνοιγε το δρόμο στον Χίτλερ να ξεκινήσει τον πόλεμο ενάντια στην ΕΣΣΔ. Αυτή ήταν η επιδίωξή τους», σημειώνει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Και αναδεικνύει ότι «το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ καθυστέρησε τη χιτλερική επίθεση στην ΕΣΣΔ για 21 πολύτιμους μήνες, συμβάλλοντας στην καλύτερη προετοιμασία της ΕΣΣΔ. Αποσιωπάται επίσης το γεγονός ότι όλες οι αλλεπάλληλες προσπάθειες προσέγγισης της ΕΣΣΔ με τα μη φασιστικά κράτη της Ευρώπης για τη συγκρότηση μετώπου κατά της επιθετικότητας του φασισμού είχαν αποτύχει, γιατί αυτά δεν ήθελαν συμφωνία με την ΕΣΣΔ ενάντια στον Χίτλερ. Αυτοί είναι που "βύθισαν την Ευρώπη στο σκοτάδι", προκειμένου να ανατρέψουν το σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ».

«Δεν πρόκειται ποτέ να κατορθώσουν να τσουβαλιάσουν στη συνείδηση των λαών τον κομμουνισμό με το φασισμό, ο οποίος είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού, μορφή διαχείρισής του», συνεχίζει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Και προσθέτει ότι «οι αγωνιστές της απελευθερωτικής πάλης στην Ελλάδα, οι απόγονοι και οι φίλοι τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στην επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της κατασυκοφάντησης της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, που με το ανυπέρβλητο ηρωικό αγώνα τους έφεραν τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων δεν μπορεί να σταματήσει την ιστορική εξέλιξη. Οι λαοί με την πάλη τους θα πουν και πάλι την τελευταία λέξη. Οι πλαστογράφοι της Ιστορίας θα ηττηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ