Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Νέο αρνητικό ρεκόρ με 293 κρούσματα

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφηκε χτες, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 293 νέες μολύνσεις και 5 ακόμα θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 9.280 (ημερήσια μεταβολή +1.9%) και οι θάνατοι έφτασαν τους 248 από την αρχή της πανδημίας. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 33 άνθρωποι, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. 145 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 32 θεωρούνται εισαγόμενα (22 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου και 10 πήγαν αυτοβούλως για έλεγχο). Από τα 261 εγχώρια κρούσματα, τα 103 αφορούν την Αττική και τα 54 τη Θεσσαλονίκη. Από 9 κρούσματα καταγράφονται σε Ημαθία, Κοζάνη, Κυκλάδες και Χαλκιδική. 6 κρούσματα καταγράφηκαν στον Εβρο. Από 5 σε Δράμα, Μεσσηνία, Πιερία και Χανιά. Από 4 σε Λάρισα και Πέλλα. Από 3 σε Ηράκλειο, Λέσβο και Ρέθυμνο. Από 2 σε Αρτα, Αχαΐα, Καρδίτσα και Κέρκυρα. Από 1 κρούσμα έχουν Αργολίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Ιωάννινα, Καβάλα, Κορινθία, Λασίθι, Μαγνησία, Πρέβεζα, Ροδόπη και Τρίκαλα. Τέλος, 6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Στο μεταξύ, την άρση των ειδικών μέτρων στον Αμπελώνα Λάρισας ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία, επισημαίνοντας ότι παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές: Οι Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας και Λέσβου, και οι δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου, Κω και Πόρου.

11 οι θάνατοι από το γηροκομείο «Αγ. Κυριακή» - Νέα κρούσματα στο δήμο Καλαμαριάς

Ενας 85χρονος που κατέληξε χτες στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» ήταν το 11ο θύμα του ιού από τα κρούσματα στο γηροκομείο «Αγ. Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι. Νωρίτερα είχε καταλήξει και μια 90χρονη γυναίκα, που ήταν τρόφιμος στο ίδιο γηροκομείο.

Στο μεταξύ, αναστάτωση επικρατεί στους εργαζόμενους του δήμου Καλαμαριάς, καθώς άλλοι δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Οπως έγινε γνωστό, μετά το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε πριν από 15 μέρες σε εργαζόμενο στα Δημοτολόγια, εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα στον τομέα της Καθαριότητας. Το ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε την περασμένη Παρασκευή σε εργαζόμενο ο οποίος καθάριζε τμήμα της παραλιακής οδού και το δεύτερο χτες σε εργαζόμενο, επόπτη καθαριότητας. Συνολικά 17 άτομα κρίθηκε ότι πρέπει να ελεγχθούν και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα. Εγινε απολύμανση των χώρων της υπηρεσίας, των μηχανημάτων και των οχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ