Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την περιοχή και τους λαούς της

Οι συμφωνίες αυτές ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας πως θα έχουν άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη χώρα μας, την περιοχή και τους λαούς της που βρίσκονται στο κέντρο ισχυρών ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Στην τοποθέτησή του ανέδειξε την υποκρισία των αστικών πολιτικών κομμάτων, σημειώνοντας πως κινούνται στην κατεύθυνση που προστάζουν τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου, ενώ κατέρριψε τα περί ανυπαρξίας «εθνικής στρατηγικής» που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που πρωταγωνίστησε στις αμερικανικές σχέσεις, που κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Δείχνοντας τη διαχρονική συνέπεια των αστικών κομμάτων στην κατεύθυνση των ιμπεριαλιστικών «διευθετήσεων» θύμισε τις συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, όπου αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά οι διεκδικήσεις, οι γκρίζες ζώνες και τα «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο, συμφωνίες που δεν αμφισβητήθηκαν από καμία μετέπειτα κυβέρνηση. Οπως επεσήμανε, «δύο πολιτικές υπάρχουν εδώ μέσα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και όσοι συντάσσονται γενικά με το ευρωατλαντικό τόξο και η άλλη είναι η δική μας, η οποία συντάσσεται με τα λαϊκά συμφέροντα».

«Το γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι θα είμαστε μόνοι και ο λαός θα υπερασπιστεί και την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας που θα την υπονομεύσουν όχι μόνο με πιθανές επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας αλλά και οι ίδιοι οι σύμμαχοι όπως το 1974 στην Κύπρο», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «τα έχουν βρει για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και οριστική διχοτόμηση της Κύπρου. Το λέμε χρόνια και θα επιβεβαιωθούμε για άλλη μια φορά. Σε αυτήν τη γραμμή κινούνται και οι δύο συμφωνίες, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ώστε να μπει στο χειρουργικό τραπέζι το Αιγαίο».

Απαντώντας στα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται στο λαό περί αστάθειας υπογράμμισε: «Μιλάτε όλοι σας για αστάθεια, αλλά ποιος την προκαλεί; Ποιος διέλυσε τη Λιβύη; Ποιος δημιούργησε την ίδια κατάσταση στη Συρία; Ποιος στο Ιράκ; Οι σύμμαχοί σας είναι, σε αυτούς που υποτίθεται ότι εμπιστεύεστε πως θα υπερασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας (...) Ολες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια σε αυτήν τη σφαγή συμμετείχαν και πολιτικά εγκρίνοντας τις επεμβάσεις και οικονομικά και στρατιωτικά όπου ζητήθηκε (...) Ολη αυτή η πολιτική ταύτισης με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και άλλες "περιστερές" της ειρήνης αποθάρρυνε την τουρκική επιθετικότητα ή συνέβη το ακριβώς αντίθετο; Η τουρκική αστική τάξη όχι μόνο δεν αποθαρρύνθηκε αλλά κλιμάκωσε την επιθετικότητα, αναβάθμισε τις διεκδικήσεις».

«Οι λαοί να παλέψουν κόντρα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις κυβερνήσεις που τις στηρίζουν, να χτίσουν δικές τους συμμαχίες», κατέληξε ο Θ. Παφίλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ