Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Στοιχισμένοι με τις ιμπεριαλιστικές «διευθετήσεις» οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων

Περίσσεψαν οι πατριωτικές κορόνες και οι εκκλήσεις για «εθνική ομοψυχία» υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από τους πολιτικούς αρχηγούς των άλλων κομμάτων, οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους ...«εποικοδομητικές προτάσεις».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δικαιολογώντας την υπερψήφιση των δύο συμφωνιών από το κόμμα της, ανέφερε ότι «το ΚΙΝΑΛ τούτη την ώρα βάζει πλάτη για τον τόπο, γιατί αυτό σημαίνει για μας πατριωτισμός και είναι κομμάτι, στοιχείο της δικής μας ταυτότητας». Συνεχίζοντας να ταυτίζει τον πατριωτισμό με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις ευρωατλαντικές διευθετήσεις, σημείωσε ότι η «υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων» είναι συστατικό στοιχείο του ΠΑΣΟΚ και ότι το έχει δείξει με τη «μάχη που δώσαμε σε κρίσιμες στιγμές για να κρατήσουμε τη χώρα μέσα στην ΕΕ»... και με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ...

Χρέωσε με τη σειρά της στην κυβέρνηση έλλειψη εθνικής στρατηγικής, λέγοντας ότι «ακολουθείτε, δεν προηγείστε», κι αυτό γιατί, όπως είπε, με ευθύνη της κυβέρνησης οι ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ «δεν έχουν κατανοήσει» ότι η Τουρκία έχει επιλέξει «διαφορετική στρατηγική από τον ευρωπαϊκό δρόμο». Συνεχίζοντας, όπως και οι άλλοι αρχηγοί των αστικών κομμάτων, να παρουσιάζει τα κοράκια του θανάτου ως σωτήρες της χώρας, προέτρεψε την κυβέρνηση έστω και τώρα «να ενεργοποιήσει την ΕΕ, που δεν πρέπει να επιτρέψει τη συνέχιση αυτής της πολιτικής της Τουρκίας, με κυρώσεις και από το ΝΑΤΟ, που πρέπει να σταματήσει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει».

Ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, αθωώνοντας με τη σειρά του τους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, απέδωσε τις συμφωνίες σε ...«λάθη της κυβέρνησης», ενώ βρήκε την ευκαιρία να επιδοθεί σε διάφορες εθνικιστικές κορόνες, λέγοντας ότι «η Ελλάς χρειάζεται μια νέα μεγάλη ιδέα», νεκρανασταίνοντας ακόμα και τον δικτάτορα στρατηγό Κονδύλη. Εγκάλεσε δε την κυβέρνηση ότι ...έχει δώσει βάσεις μόνο στις ΗΠΑ, αντί να δώσει και στη Γαλλία, «που είναι πράγματι σύμμαχός μας», προτείνοντας μάλιστα στην κυβέρνηση να πάρει τώρα οπλικά συστήματα από τη Γαλλία. Συνεχίζοντας να δείχνει ότι τα όσα λέει προέρχονται από τα κιτάπια του κεφαλαίου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μπλοκάρισε το 2019 τη συμμετοχή επιχειρηματικών ομίλων σε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που έτσι θα αποτρέπονταν οι σημερινές εξελίξεις, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να συγκροτήσει Συμβούλιο Εθνικής Αμυνας, κ.λπ.

Τέλος, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, σημείωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει γιατί από θέση αρχής είναι ...κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων και πετρελαίων. Από την άλλη, πρότεινε πολυμερή διάσκεψη των χωρών της Ανατ. Μεσογείου με μοναδικά θέματα τον καθορισμό των υφαλοκρηπίδων και των ΑΟΖ, με στόχο η Μεσόγειος να γίνει «θάλασσα κοινού δικτύου της πράσινης ανάπτυξης και των ΑΠΕ». Μάλιστα, ως ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων της «πράσινης ανάπτυξης», είπε ότι «πατριωτισμός είναι, αντί να πουλάτε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, να εκπονήσουμε ένα σχέδιο δημιουργίας στην Αλεξανδρούπολη της πρώτης μεγάλης μονάδας υδρογόνου»... Μάλιστα εκθείασε τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Τζ. Μπάιντεν, επειδή δείχνοντας ποια θα είναι η νέα τεχνολογική επανάσταση παρουσίασε «μανιφέστο για την πράσινη τεχνολογία» κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ