Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατάληψη στη ΜΙΣΚΟ

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν δυναμικά στη μεταφορά του εργοστασίου. Με εξώδικα και απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί η πολυεθνική "Μπαρίλα"

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μην κλείσει το εργοστάσιο της ΜΙΣΚΟ στην Πάτρα είναι οι 140 εργαζόμενοι της επιχείρησης, οι οποίοι από την περασμένη Δευτέρα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου. Αφορμή γι' αυτές τις κινητοποιήσεις ήταν το εξώδικο που απέστειλε η πολυεθνική "Μπαρίλα" στο σωματείο εργαζομένων, με το οποίο τους ενημερώνει πως το εργοστάσιο της Πάτρας θα κλείσει στα τέλη Σεπτέμβρη και ζητά από τους εργαζόμενους να δηλώσουν ποιοι θα συνταξιοδοτηθούν και ποιοι θα πάρουν το δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης για να στελεχώσουν το νέο εργοστάσιο στη Βοιωτία.

Οι εργαζόμενοι ομόφωνα αντέδρασαν και πέρασαν σε κατάληψη των εργασιακών χώρων, απαιτώντας να μην κλείσει το εργοστάσιο της Πάτρας. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους χωρίς να τρομοκρατούνται από τις ενέργειες της πολυεθνικής, η οποία σε νέο της εξώδικο χαρακτηρίζει την κινητοποίηση "παράνομη και καταχρηστική"! Απειλεί μάλιστα, πως θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια επειδή, λόγω των κινητοποιήσεων, έχει ζημιά "οκτώ εκατομμυρίων δραχμών την ημέρα", επειδή αναθέτει την παραγωγή που αναλογεί στο εργοστάσιο εργολαβικά σε άλλες επιχειρήσεις. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν τη μεταφορά του εργοστασίου εκτός Πάτρας και σκέφτονται να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους. Καλούν, τέλος, τους μαζικούς φορείς, αλλά και το λαό της Πάτρας, να στηρίξουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ