Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητούν και τα ρέστα

Θορυβημένοι από την απήχηση που βρίσκει στους εργαζόμενους το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ για μια πραγματικά αγωνιστική, λαϊκή "υποδοχή" του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, οι δυνάμεις της "κεντροαριστερής συναίνεσης" καταβάλλουν τις τελευταίες μέρες φιλότιμες προσπάθειες να σπείρουν τη σύγχυση στους εργαζόμενους, προσφέροντας μ' αυτό τον τρόπο πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση και τις αποπροσανατολιστικές της επιδιώξεις.

Ετσι η χτεσινή "Αυγή" κατηγορεί τις δυνάμεις του ΚΚΕ ότι "είχαν τη δυνατότητα να πάρουν πλειοψηφική απόφαση για κινητοποιήσεις (με τη συναίνεση της ΔΑΚΕ και της "Αυτόνομης Παρέμβασης") στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προτίμησαν όμως να κινηθούν εκτός οργάνων και να ανακοινώσουν μέσω των ελεγχόμενων σωματείων κινητοποίηση για το Σάββατο".

Παρακάμπτοντας τον προβοκατόρικο τρόπο, που έχει γραφτεί το σημείωμα, όπου εμφανίζεται το ΠΑΜΕ, ως ΚΚΕ, θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Οι δυο παρατάξεις στο ΕΚΘ, που αναφέρει η "Αυγή", έχουν πολύχρονη πρακτική ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ενάντια σε κάθε τι που μπορεί να βλάψει την εικόνα συναίνεσης και προσαρμογής στις πολιτικές και επιδιώξεις του κατεστημένου. Τελευταίο και, συνάμα, χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας της διοίκησης του ΕΚΘ με τον πρωθυπουργό, όπου οι δυο αυτές παρατάξεις - μαζί με την ΠΑΣΚΕ - όχι μόνο δεν εξέφρασαν την παραμικρή αντίθεση στις εξωφρενικές θέσεις του πρωθυπουργού, αλλά και τις αποδέχτηκαν.

Επανειλημμένα, άλλωστε, και οι τρεις παρατάξεις αντέδρασαν αρνητικά στις προτάσεις στελεχών του ΠΑΜΕ για συμμετοχή σε κοινές κινητοποιήσεις ενάντια στη χρησιμοποίηση της ΔΕΘ για εξαγγελίες κενές περιεχομένου από τον πρωθυπουργό και για τη μαχητική προβολή των αιτημάτων του εργατικού κινήματος. Η άρνησή τους σε κάθε περίπτωση στηριζόταν στη γνωστή δικαιολογία ότι δεν πρέπει να διαταραχτεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ με διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.

Τα αγνοεί, άραγε, όλα αυτά η "Αυγή"; Πολύ απίθανη εκδοχή...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η πρώτη μέρα των εργασιών (2006-11-09 00:00:00.0)
Τώρα υποδεικνύει και τα αιτήματα (2003-08-21 00:00:00.0)
Απάντηση - καταπέλτης στο λιβελογράφημα της «Αυγής» (2001-09-05 00:00:00.0)
Μέτωπο ενάντια στο έκτρωμα (1998-08-20 00:00:00.0)
Στο "πόδι" η Θεσσαλονίκη (1998-05-20 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο καταδίκης (1997-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ