Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
Δεξίωση, η νέα μορφή... πάλης

Η παράθεση... δεξίωσης στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή υπουργών και εκπροσώπων "των παραγωγικών τάξεων", η παρουσίαση μιας μελέτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την οικονομία, η παραχώρηση συνέντευξης Τύπου και η πραγματοποίηση σύσκεψης Εργατικών Κέντρων της περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, είναι οι... "δράσεις" της ΓΣΕΕ το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΕ της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδρίασε χθες με θέμα τον προγραμματισμό δράσης. Στο τέλος Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας και θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο.

Από την πλειοψηφία της Εκτελεστικής δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις που έκανε η ΔΑΣ,για να ταχθεί η ΓΣΕΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ,καθώς και για να τοποθετηθεί σχετικά με την κατάσταση στην παιδεία και τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, οι οποίες επανέρχονται στο προσκήνιο με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Με υπόμνημα "καθάρισε" η ΑΔΕΔΥ

Ενα γενικόλογο υπόμνημα, εύκολα προσαρμόσιμο στις κυβερνητικές επιλογές, απέστειλε η ΑΔΕΔΥ στον πρωθυπουργό ενόψει της επίσκεψής του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και της καθιερωμένης ομιλίας - εξαγγελίας για την κυβερνητική πολιτική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα. Το υπόμνημα διαμορφώθηκε κατά την προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης, με τις ψήφους μόνο της ΠΑΣΚ, ενώ αποφασίστηκε και "αγωνιστικό" πρόγραμμα συσκέψεων.

Ετσι, στο υπόμνημα αφού επισημαίνεται η χρονική συγκυρία, "με τη χώρα να προσπαθεί να ενταχθεί ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση", ζητείται η... "αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων". Οσον αφορά τα εισοδηματικά, δε διατυπώνεται καν αίτημα για ποσοστό αύξησης, παρά μόνο ζητείται η κάλυψη του προβλεπόμενου πληθωρισμού. Το ίδιο και στα φορολογικά, όπου γίνεται λόγος για... ελαφρύνσεις στους μισθωτούς και συνταξιούχους. Οσο για τις ανωνυμοποιήσεις - ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών που ήδη έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, οι κυβερνητικές ευθύνες είναι ανύπαρκτες, αφού κατά την πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ απλώς "οι δημόσιες υπηρεσίες υφίστανται διπλή επίθεση, τόσο από τις νεοφιλελεύθερες απόψεις, όσο και από τις δυνάμεις της αγοράς"! Τέλος, διατυπώνεται ως αίτημα η διεξαγωγή διαλόγου για το ασφαλιστικό και επιπλέον ζητείται να "ολοκληρωθεί η δημιουργία των θεσμών του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, με τη στήριξη της επικουρικής ασφάλισης μέσα από την ενοποίηση, μετά από μελέτη των Ταμείων Αρωγής", δηλαδή να ολοκληρωθεί ο αντιασφαλιστικός νόμος 2679/99!

Το πρόγραμμα... δράσης που αποφασίστηκε, συμπεριλαμβάνει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και σύσκεψη συνδικαλιστών την ίδια μέρα. Επίσης, νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι 15/9 για να διατυπωθεί νέο "διεκδικητικό υπόμνημα", συναντήσεις με πρωθυπουργό και αρχηγούς κομμάτων και τέλος Σεπτέμβρη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ