Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι καουμπόηδες της πρεσβείας...

Είναι γνωστά τα σχέδια της αμερικανικής πρεσβείας, σχετικά με την αναβάθμιση της αποστολής της στην Αθήνα. Αλλωστε, ο Αμερικανός πρεσβευτής έχει καλλιεργήσει το σχετικό κλίμα, διατυπώνοντας επανειλημμένα προς την κυβέρνηση εκκλήσεις για την αντίστοιχη προστασία του κτιρίου της πρεσβείας, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αντιαμερικανικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με το βρόμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Σε αυτά τα πλαίσια, οι Αμερικάνοι "γκαουλάιτερ" θέλουν να "αγοράσουν" οικόπεδο 20 στρεμμάτων (που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων) πίσω από το χώρο της πρεσβείας. Ενα οικόπεδο, το οποίο για χρόνια τώρα παράνομα κατακρατούν και χρησιμοποιούν, παρά τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Προφανώς, στο χώρο αυτό θέλουν να εγκαταστήσουν τη στρατιωτική αποστολή, η οποία έχει αυξηθεί και μέχρι σήμερα "φιλοξενείται" στο στρατόπεδο της Στρατιωτικής Διοίκησης Αθήνας, στο Γουδί.

Κι ενώ, αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τόσο στο "Ρ" όσο και σε άλλες εφημερίδες, έχουν καταγγείλει την καουμπόικη αυτή συμπεριφορά. Ενώ, υπήρξαν παρεμβάσεις στη Βουλή και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κατάσταση παραμένει όπως ακριβώς ήταν και οι Αμερικανοί επιμένουν στα σχέδιά τους. Βλέπετε, η κυβέρνηση κάνει την πάπια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ