Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Στο φουλ οι προετοιμασίες

Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα "υποδεχτούν" αγωνιστικά τον πρωθυπουργό της λιτότητας και της ανεργίας και θα προβάλουν τα πραγματικά αιτήματά τους, αντικρούοντας την κούφια παροχολογία

Στη "μάχη" για την επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη - μέρα που ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τη Διεθνή Εκθεση - έχουν ριχθεί συνδικαλιστές και συνδικάτα, με στόχο να δοθεί δυναμική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας, κλιμάκια του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν καθημερινά περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς στη Θεσσαλονίκη. Τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν την ανάγκη της έμπρακτης αγωνιστικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους.

Χτες το πρωί κλιμάκιο του ΠΑΜΕ με τους Γιάννη Σταυρόπουλο, Δημήτρη Τσουμπρή και Σάββα Τσακμακίδη περιόδευσε στα εργοτάξια των Δήμων Αμπελοκήπων και Πολίχνης και συζήτησε με τους εργατοτεχνίτες για τα αιτήματα που προβάλλει το ΠΑΜΕ με το συλλαλητήριο του Σαββάτου. Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Δήμο Ευόσμου και είχε συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους του δήμου στο χώρο του Δημαρχείου.

Επίσης οι συνδικαλιστές Δημήτρης Τσουμπρής και Παύλος Αρβανιτίδης πραγματοποίησαν περιοδείες σε βιοτεχνίες και εργοστάσια μετάλλου της βιομηχανικής περιοχής Σίνδου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα επισκέφτηκαν τα εργοστάσια κατασκευής αγροτικών μηχανημάτων "Ορφανίδη" και "Κωνσταντινίδη",το εργοστάσιο παραγωγής μηχανημάτων κλωστηρίου ΚΡΟΝΟΣ,την ΕΛΒΟ,την ΕΛΛΑΣ ΚΑΝ,το εργοστάσιο "Πατσινίδης ΑΕ" κ. ά.

Αλλο κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε περιοδεία σε καταστήματα της πόλης.

Πανσυνταξιουχικός συναγερμός

Σε συναγερμό έχουν τεθεί και οι συνταξιούχοι, που από κάθε γωνιά της χώρας ετοιμάζονται να πάνε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη για να δώσουν δυναμικό "παρών" στην πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΕΛΤΑ - ΝΑΤ.Το αγωνιστικό "ραντεβού" των συνταξιούχων έχει καθοριστεί για τις 6 το απόγευμα μπροστά στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια με πορεία θα κατευθυνθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Προσκλητήριο προς τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνει ότι ο "πρωθυπουργός της κυβέρνησης των πλουτοκρατών - τραπεζιτών - βιομηχάνων - εφοπλιστών έρχεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ και θα... ανακοινώσει τις χιλιοειπωμένες οικονομικές ελαφρύνσεις, την καταπολέμηση της ανεργίας, την κοινωνική πολιτική και θα θυμηθεί και τους συνταξιούχους. Τόσα χρόνια πρωθυπουργός και 16 χρόνια αρχιτέκτονας της λιτότητας, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για το τι σκοπεύει να κάνει αυτός και η κυβέρνησή του". Οπως υπογραμμίζει η Συντονιστική, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν οι συνταξιούχοι και με τον πρωθυπουργό και με τους αρμόδιους υπουργούς, εισέπραξαν αρνητικές απαντήσεις στα βασικά τους αιτήματα. Καταλήγοντας τονίζει: "Θα υποδεχτούμε τον κ. Σημίτη για να του θυμίσουμε πως εκτός από το 2,5% των κεφαλαιοκρατών, υπάρχει και το 97,5% του λαού".

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νομού Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση για να "διαδηλώσουν και απαιτήσουν από τον πρωθυπουργό τη λύση των χρονιζόντων προβλημάτων των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ