Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο καταδίκης

(Του ανταποκριτή μας).-

Συλλαλητήριο κόντρα στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που έχει αποφασίσει το ΕΚΘ ενόψει της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στις 23 Οκτώβρη.

Στις 5.30 μμ αρκετοί εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της "Εργατικής Ενότητας", πήραν μέρος στην προσυγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια, με πορεία, κατευθύνθηκαν στο χώρο του συλλαλητηρίου. Με κυρίαρχα συνθήματα "ΓΣΕΕ ταξική όχι συναινετική", "Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και διάλυση", "Είναι απάτη και ντροπή οι πράσινοι διάλογοι οι "κοινωνικοί"", οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πορεύτηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έστειλαν μήνυμα αντίστασης στις επιλογές των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ. Διεκδίκησαν μέτρα τώρα για την ανεργία και προειδοποίησαν την κυβέρνηση πως θα αντικρούσουν με τον αγώνα τους τη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΘ Μπάμπης Ανδρεάδης και ο γραμματέας του ΕΚΘ Βασίλης Ρέβας,ο οποίος σημείωσε πως μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανεργία θα αυξηθεί, η λιτότητα θα παραταθεί, οι εργασιακές σχέσεις θα "ελαστικοποιηθούν" περισσότερο και ο αυταρχισμός θα ενταθεί.

"Σε αυτή την επίθεση, σημείωσε ο Β. Ρέβας, πρέπει να απαντήσουμε με ενωτικό αγώνα". Τέλος κάλεσε όσους επέλεξαν το δρόμο της συναίνεσης και του "κοινωνικού διαλόγου" να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, γιατί στην ουσία με τη στάση τους υποβοηθούν την επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ