Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψήφος συνέχισης του αγώνα στην ΠΕΣΙΝΕ

ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ (του απεσταλμένου μας Σταμάτη ΖΗΣΙΜΟΥ).-

Με 933 ψήφους "υπέρ" και μόλις 39 "κατά", οι εργαζόμενοι στην ΠΕΣΙΝΕ αποφάσισαν χτες, σε μια μαζική - μαχητική Γενική Συνέλευση, τη συνέχιση του αγώνα, κόντρα στις μεθοδεύσεις της πολυεθνικής και την ποινικοποίηση των πρόσφατων κινητοποιήσεών τους, εξουσιοδοτώντας σχετικά το ΔΣ του σωματείου. Αμέσως μετά την απόφαση της συνέλευσης, το ΔΣ του σωματείου έστειλε επιστολή στην εταιρία ζητώντας συνάντηση και θέτοντας τα εξής αιτήματα: Να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας σύμφωνα με το σχέδιο "ΠΡΟΚΛΗΣΗ" και να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από κάθε κίνδυνο απ' την προτεινόμενη "οικειοθελή" αποχώρηση. Επίσης να μη δοθούν σε εργολάβους δραστηριότητες του μόνιμου προσωπικού της εταιρίας και να μην τεθούν εργαζόμενοι εκτός οργανογράμματος. Να μην εντατικοποιηθεί η εργασία με την προσθήκη ή την αλλαγή ειδικότητας. Οσον αφορά το θέμα του οικισμού, να παρέχεται στέγη με τους όρους που ισχύουν σήμερα σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολεί τώρα η εταιρία ή θα προσληφθούν στο μέλλον.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Μίχος,αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας των εργαζομένων για να αντιπαλέψουν αποφασιστικά το σχέδιο "ΠΡΟΚΛΗΣΗ", ενώ χαρακτήρισε "στημένη" την απόφαση του Πρωτοδικείου, λέγοντας πως έχει στόχο να σπείρει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους.

Ο Β. Ζιάρας,μέλος του ΔΣ του σωματείου, τόνισε ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι την τελική τους δικαίωση. Επισήμανε επίσης ότι ο αγώνας τους πρέπει να βγει έξω απ' το εργοστάσιο, προγραμματίζοντας πορείες, συλλαλητήρια και παραστάσεις, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να ζητηθεί η συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικότερα.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλος, που εξέφρασε τη συμπαράσταση της Συνομοσπονδίας, ενώ σχετικά με την καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, σημείωσε πως "είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με καταδικαστικές αποφάσεις θα φιμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ