Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΣ ΓΣΕΕ
Φύγετε από τον "κοινωνικό διάλογο"!

Ομόφωνα στην πανεργατική απεργία και μέτρα για την προετοιμασία της

Την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από τον "κοινωνικό διάλογο" αποφάσισε να ζητήσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας,σε συνεδρίαση της διοίκησής του. Η απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση του γενικού γραμματέα της Οργάνωσης, Δ. Τσιόγκα και υπερψηφίστηκε από 10 συμβούλους, ενώ "κατά" ψήφισαν τρεις.

Επίσης η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Οργάνωσης στην πανεργατική πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 23 Οκτώβρη και την πραγματοποίηση, την ίδια μέρα, συγκέντρωσης στην πλατεία "Τάκη Γαργαλιάνου". Ταυτόχρονα αποφάσισε να απευθυνθεί, με επιστολή της, στις άλλες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις (Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες) στην κατεύθυνση της περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τα σαρωτικά αντεργατικά μέτρα.

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης θα συνέλθει στις 9 Οκτώβρη η συνέλευση των αντιπροσώπων της Οργάνωσης, ενώ το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλεται αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, την προώθηση της απασχόλησης, την αναδιανομή του εισοδήματος, την αλλαγή ή κατάργηση των τριών αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ κλπ. Επίσης το ΕΚΛ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο με την ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας και τις κλιμακούμενες επιθέσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ