Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Φουλ τις μηχανές για την απεργία"

Περιοδείες συνδικαλιστών σε εργασιακούς χώρους για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 23 του Οκτώβρη. Σε πανστρατιά καλούνται οι εργαζόμενοι

"Κανένας δεν μπορεί να απουσιάσει από αυτή την απεργία, αν νοιάζεται για τη δουλιά του, το μισθό, την ασφάλιση. Αν αγωνιά για το αύριο των παιδιών του".Ξεκινώντας μ' αυτά τα λόγια, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος κάλεσε χτες, κατά τη διάρκεια περιοδείας του, τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ να δώσουν καθολικό, μαχητικό "παρών" στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ στις 23 του Οκτώβρη.Να δώσουν στην κυβέρνηση αυτό που της χρειάζεται, "ένα γερό μάθημα, για να καταλάβει ότι η ισχυρή Ελλάδα που ευαγγελίζεται, η Ελλάδα δηλαδή των υπερκερδών, της ληστρικής εκμετάλλευσης και της ανεργίας δεν είναι η Ελλάδα της εργατικής τάξης".

Συνεχίζοντας, ο γγ της ΓΣΕΕ τόνισε: "Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι οι εργάτες οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για να υπερασπίσουμε το 8ωρο, την Κυριακή αργία, την κοινωνική ασφάλιση, τις πραγματικές συντάξεις και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η κυβέρνηση χρειάζεται να μάθει ότι τους οικονομικούς της δείκτες για τον πληθωρισμό, τα ισοζύγια και τα ελλείμματα που κατασκευάζει από κοινού με τον ΣΕΒ και την ΕΕ, τους γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια και απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας".

Και ο συνδικαλιστής, καταχειροκροτούμενος, κατέληξε τονίζοντας: "Μαζί με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ θα πάρει στις 23 του Οκτώβρη το μήνυμα και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που νομίζει ότι με ζικ - ζακ και τακτικισμούς θα εξασφαλίσει άλλοθι. Καλούμε τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει αμέσως από το τραπέζι του "κοινωνικού διαλόγου". Δώστε το "παρών" όλοι χωρίς εξαίρεση για να έχει συνέχεια και κλιμάκωση ο αγώνας. Φουλ τις μηχανές για την απεργία".

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού Χ. Κατσώτης κάλεσε με τη σειρά του τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά τόσο στην απεργία της ΓΣΕΕ, όσο και στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει για τις 9 και 14 Οκτώβρη η Ομοσπονδία, τονίζοντας ότι από τη δική τους συμμετοχή θα εξαρτηθεί αν θα λυθούν ή θα μεγαλώσουν τα προβλήματα.

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Με τη συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ, να ανοίξουν το δρόμο για ακόμα μαζικότερους αγώνες, αγώνες συντονισμένους και με προοπτική,για τη λύση των προβλημάτων, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας ο γραμματέας της ΕΣΑΚ Δ. Κουμπούρης κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Τους κάλεσε να αγωνιστούν ενάντια στη συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας και της παραγωγικής βάσης της χώρας, να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουν την ικανοποίηση νέων αιτημάτων.

Ο συνδικαλιστής, μιλώντας στους εργάτες, τόνισε ακόμα: "Πρέπει με τη συμμετοχή μας στην απεργία να δώσουμε ένα μάθημα στην κυβέρνηση, μια αγωνιστική απάντηση στην πολιτική της και στα σχέδια των βιομηχάνων για κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεών μας".

Η Συντονιστική Επιτροπή Αρκαδίας

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα νομού Αρκαδίας καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ στις 23 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση, προκειμένου να διεκδικήσουν αύξηση των αποδοχών τους και των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία, την υγεία και τις άλλες κοινωνικές ανάγκες. Να βροντοφωνάξουν ότι δε διαπραγματεύονται το 8ωρο, την κυριακάτικη αργία, τις εργασιακές, ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές κατακτήσεις. Να απαιτήσουν την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, δικαιότερο φορολογικό σύστημα κλπ. Να αξιώσουν, επίσης, την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από τη στημένη απάτη του "κοινωνικού διαλόγου" και κλιμάκωση του αγώνα μετά την 24ωρη πανεργατική απεργία.

Για την επιτυχία της απεργίας και την ανάδειξη των πραγματικών αιτημάτων των εργαζομένων, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί σε σύσκεψη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού και τους συνδικαλιστές στις 6 του Οκτώβρη, στις 7μμ στον Φιλοτεχνικό Ομιλο Τρίπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ