Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "γύψο" οι μισθοί με τη βούλα του ΣτΕ!

Για εφτά συνεχή χρόνια το Συμβούλιο της Επικρατείας,με προσωρινές αποφάσεις του, θέτει εκτός κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις "φασόν"! Το "πάγωμα" των μισθών που ισχύει απ' το '91 θα συνεχιστεί για έναν - τουλάχιστον - ακόμα χρόνο, καθώς αναβλήθηκε και πάλι η εκδίκαση της υπόθεσης και η έκδοση οριστικής απόφασης!

Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος,με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την εκ νέου αναβολή της εκδίκασης από το ΣτΕ και καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει.

Οι "φασονατζήδες - εξαγωγείς" της ένδυσης - επισημαίνει - πάλι θα μπορούν να πληρώνουν τους εργαζόμενους με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, παρακάμπτοντας και καταπατώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις Διαιτητικές Αποφάσεις του ΟΜΕΔ. "Πιστεύουμε - τονίζει - ότι το ζήτημα είναι πολιτικό, άρα επιβάλλεται να δοθεί πολιτική λύση με νομοθετική ρύθμιση". Η κυβέρνηση - σημειώνεται - έχει την ευθύνη να εφαρμόζονται οι συμβάσεις, "εκτός αν τα όργανα της πολιτείας επιλέγουν σκόπιμα να καταστρατηγείται ο νόμος χάρη στα ευκαιριακά συμφέροντα ορισμένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ