Πέμπτη 20 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"
Μέτωπο ενάντια στο έκτρωμα

Δέκα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ ζητούν τη σύγκλησή της για ανάπτυξη της πάλης ενάντια στον αντεργατικό νόμο, για τις εργασιακές σχέσεις

Τη σύγκληση της ολομέλειας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,με θέμα "εκτίμηση των κινητοποιήσεων" σε σχέση με το αντεργατικό νομοσχέδιο, ζητούν με επιστολή τους προς το ΔΣ του ΕΚΘ δέκα μέλη της Διοίκησής του, που ανήκουν στην "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ".

Οι συνδικαλιστές προτείνουν επίσης να οργανώσει το Εργατικό Κέντρο τον συντονισμό όλων των εργαζομένων της πόλης, στη βάση της αλληλεγγύης και της κοινής δράσης, με στόχο τη μη εφαρμογή του αντεργατικού εκτρώματος της κυβέρνησης στους χώρους δουλιάς,να γίνει μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων της πόλης, να οργανωθεί πανεργατικό συλλαλητήριο αντίστασης στον νομό την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ και να προχωρήσει ο συντονισμός των ΕΚ Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο την οργάνωση μετώπου αντίστασης για τη μη εφαρμογή του νόμου.

Απευθυνόμενοι, οι δέκα συνδικαλιστές, στα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ που ανήκουν στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, τονίζουν: "Η στάση σας στην τελευταία 24ωρη απεργία με την παντελή σας έλλειψη φροντίδας στην οργάνωσή της, έδειξε ότι όχι μόνο δεν έχετε τη διάθεση να βοηθήσετε την εργατική τάξη της πόλης μας να οργανώσει την αντίστασή της, αλλά και ότι σιγοντάρετε ώστε να προωθείται απρόσκοπτα αυτή η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και των βιομηχάνων".Επίσης οι τρεις παραπάνω παρατάξεις καταγγέλλονται ότι "και μετά την απεργία συμπεριφερθήκατε σαν να μην συνέβαινε τίποτε και αντικειμενικά με τις ενέργειές σας συναινέσατε στο να νομοθετούνται σε βάρος της εργατικής τάξης οι πιο ωμές και πρωτόγονες μορφές εκμετάλλευσης".

Την επιστολή προς το ΔΣ του ΕΚΘ υπογράφουν οι Θ. Κυριακίδης,ΓΓ του ΕΚΘ, τα μέλη της ΕΕ Β. Ρέβας και Δ. Αλιστρατινός,καθώς και τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ Χ. Κουτσουράς, Σ. Καλαντίδου, Π. Αρβανιτίδης, Α. Οργαντζής, Θ. Μητρούδας, Γ. Ραφαηλίδης και Π. Παυλίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ