Πέμπτη 20 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
... με οδηγό τον Κλίντον τώρα

Να πώς περιγράφει ο σύμβουλος του Κλίντον, Σίντνεϊ Μπλούμενταλ, τον "Τρίτο Δρόμο", στην "Γκάρντιαν": "Ο Τρίτος δρόμος δε συνιστά μια μυστηριώδη ιδεολογία που έχει επινοηθεί από κάποιους διανοούμενους. Είναι η πρακτική εμπειρία των δύο ηγετών που κέρδισαν τις εκλογές, με βάση την πραγματικότητα του σημερινού κόσμου και κατανοώντας την αναγκαιότητα εξεύρεσης κοινών λύσεων στα κοινά προβλήματα, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας".

Δεν έγινε γνωστό ακόμα - εκτός του Ιταλού Πρόντι και του Σουδού Πέρσον - πόσοι ακόμα Τριτοδρομιστές θα πάρουν μέρος στο συνέδριο. Σίγουρη πάντως είναι η Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα διευθύνει ένα από τα τρία σεμινάρια, που θα πραγματοποιηθούν στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όπου θα συζητηθεί το μέλλον της κοινωνίας των πολιτών και της δημοκρατίας.

Κάποτε, δηλαδή, ο "Τρίτος Δρόμος" είχε και κάποιους διανοούμενους, που τον στήριζαν ιδεολογικά. Τώρα ας είναι καλά η "κεντροαριστερά" με τους πάσης φύσεως διαχειριστές της, που βρήκαν τη μεγάλη ιδέα της παγκοσμιοποίησης στην οποία χωράνε όλοι οι δρόμοι εξανδραποδισμού του ανθρώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ