Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανησυχεί ο Σάμαρανκ

Η τρομοκρατία, πονοκέφαλος για τη ΔΟΕ

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, λίγες μέρες πριν από την αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων, προβληματίζεται εντονότατα από τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών. "Η ασφάλεια είναι βασικό μας μέλημα. Σήμερα οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες από ποτέ.

Υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να πεθάνουν για θρησκευτικές ή πολιτικές ιδέες. Αυτό κάνει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ακόμα δυσκολότερη", δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Η μαζική δολοφονία Ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς του 1972 στο Μόναχο υπενθυμίζει πως οι αγώνες μπορούν να γίνουν στόχος τρομοκρατικών ενεργειών.

Η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει περίπου 227 εκατ. δολάρια για την ασφάλεια των αγώνων. Την περίοδο της Ολυμπιάδας το καθήκον αυτό θα επωμιστούν περίπου 30.000 αστυνομικοί, στρατιώτες και σωματοφύλακες. "Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει αυτό το πρόβλημα", είπε ο Σάμαρανκ και πρόσθεσε:

"Υπάρχουν διαφορετικοί οργανισμοί ασφαλείας που συμμετέχουν στην προσπάθεια. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ τους. Εμπιστευόμαστε τις Δυνάμεις Ασφαλείας των ΗΠΑ 100%".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ