Σάββατο 20 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απάντηση σε δημοσίευμά μας και ο αντίλογος

Απαντώντας σε δημοσίευμά μας στο φύλλο της 6/7/96, με τίτλο "Κομπίνες και τρομοκρατικές απολύσεις", ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης υποδημάτων "Αδραμίτογλου" αναφέρει:

"Σχετικά με το δημοσίευμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1) Δεν ασχολούμεθα με τις ύβρεις και τις συκοφαντίες της "συνδικαλίστριας" και πιστεύουμε ότι αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα άλλων, για να την ανακαλέσουν στην τάξη, η οποία κατά τη γνώμη μας κινήθηκε για καθαρά προσωπικούς λόγους ανόδου στον χώρο, στον οποίο βρίσκεται και έχει την εντύπωση ότι εκπροσωπεί.

2) Τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα περί τρομοκρατικών απολύσεων "κομπίνων","επιδοτήσεων", είναι παντελώς ψευδή και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και στην ιστορία της εταιρίας μας, που επί 18 συναπτά έτη λειτουργίας στο χώρο, δεν έχει πάρει την οποιαδήποτε δανειοδότηση, επιδότηση ή επιχορήγηση, από οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

3) Οσο για τις εν λόγω απολύσεις, που πράγματι έγιναν, αλλά αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με την εργατική δύναμη της εταιρίας μας, εκείνο που έχουμε να πούμε είναι πως εάν συνεχίσει ο ίδιος ρυθμός αναδουλιάς, μοιραία θα οδηγηθούμε και σε απολύσεις των ίδιων των εργοδοτών".

Σχετικά με τα παραπάνω, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι:

α.Η καταγγελία σχετικά με την πρόθεση του κ. Αδραμίτογλου να απολύσει εικονικά όλους τους εργαζόμενους, προκειμένου να εξασφαλίσει αργότερα επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, είναι επίσημη και έγγραφη καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και όχι μόνο καταγγελία της συνδικαλίστριας Αννας Λουκά,την οποία απέλυσε η επιχείρηση, όταν το συνδικάτο αρνήθηκε να συναινέσει στην εικονική απόλυση του προσωπικού.

β.Σε ό,τι αφορά το βαρύ υπονοούμενο για την εργάτρια - συνδικαλίστρια που απέλυσε, θα σημειώσουμε τα δικά της λόγια. Οτι δηλαδή, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που δε συμμετέχουν στα κοινά για να αναρριχηθούν σε κάποια πόστα, αλλά γιατί ζουν μέσα στα προβλήματα, γιατί δεν κλείνουν τα μάτια μπροστά στα προβλήματα και γιατί προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να τα λύσουν μέσα από τη συμμετοχή και την πάλη τους στα συνδικάτα. Απόδειξη ότι η αμοιβή της ήταν η απόλυση.

γ.Τέλος, σε ό,τι αφορά την "αναδουλιά" και τα όποια προβλήματα της επιχείρησης, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν - και σίγουρα το γνωρίζουν - ότι δεν είναι οι εργαζόμενοι που ευθύνονται γι' αυτά και επομένως κανείς δεν μπορεί να τους ζητά να δέχονται να φορτώνονται αυτοί την όποια κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ