Σάββατο 20 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ατομική, στην Ανδρο

Μία αντιπροσωπευτική σειρά παλαιότερων και καινούριων έργων του Παύλου,θα παρουσιάσει το Ιδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως στη Χώρα της Ανδρου. Μετά την περσινή έκθεση έργων των Τσόκλη, Τάκη,οι φετινοί "Πλόες",φιλοξενούν από τις 27 Ιουλίου, μία επιλεκτικά ολοκληρωμένη, μεγάλη ενότητα, της διαχρονικής εικαστικής πορείας του Παύλου.

Οπως σημείωσε στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου η επιμελήτρια της έκθεσης Α. Σχινά,"πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση έργων του στη χώρα μας. Σαν εκφραστικό μέσο του - εργαλείο χειρίζεται την αφίσα, την οποία χρησιμοποιεί με πρωτοτυπία. Την επεξεργάζεται ως γλύπτης και ζωγράφος, παίρνοντας το πάχος των φύλλων του αχρησιμοποίητου υλικού".

Ο Χ. Καμπουρίδης τόνισε την επίδραση του Παύλου στη νεοελληνική τέχνη, ενώ ο θεωρητικός τέχνης Π. Ρεστανί αναφέρθηκε στη σχέση της τέχνης με τη βιομηχανική παραγωγή, σημειώνοντας ότι "το βιομηχανικό αντικείμενο του Παύλου αποτελεί τη βάση του "Νέου Ρεαλισμού". Η ανθρωπιά και το ανθρώπινο μήνυμα είναι πολύ σημαντικό στο έργο του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ