Σάββατο 20 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Γκαρσονιέρα" για... όλους

Από όλα τα "είδη" έχει σήμερα η κινηματογραφική βραδιά: περιπέτειες, θρίλερ, κωμωδίες, ιστορικές ταινίες, κοινωνικές, γουέστερν ακόμη και μιούζικαλ. Διαλέγετε λοιπόν και βλέπετε:

"Ο ξένος".Αμερικανικό θρίλερ του Ορσον Γουέλς. Μια αντιναζιστική ταινία με ήρωα έναν εγκληματία ναζί, που προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη του σε μια πόλη της Αμερικής. Δε θα αργήσει, όμως, ν' αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και παγιδευμένος στο καμπαναριό της εκκλησίας, θα βρει τραγικό τέλος. Η τελευταία σεκάνς στο καμπαναριό, έχει καταγραφεί ως αριστουργηματική. Πρωταγωνιστούν οι Ορσον Γουέλς, Λορέτα Γιανγκ και Εντουαρντ Ρόμπινσον. (SEVEN X 22.00)

"Η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας".Επική ιστορική ταινία σκηνοθετημένη από τον Αντονι Μαν. Μετά το "Ελ Σιντ", ο Αντονι Μαν δημιούργησε μια ακόμη επική ταινία, με πλούσιο θέαμα και δράση. Η ταινία αναφέρεται στον Μάρκο Αυρήλιο και στο γιο του και συγχρόνως στην κατάληψη της Ρώμης από τους βαρβάρους. Εξαιρετική η μουσική επένδυση της ταινίας, ενώ ένα από τα ατού της είναι και το πρωταγωνιστικό καστ: Σοφία Λόρεν, Στίβεν Μπόιντ, Αλεκ Γκίνες, Τζέιμς Μέισον, Ομάρ Σαρίφ, Μελ Φερέρ, Κρίστοφερ Πλάμερ κ.ά. (ΕΤ - 2 23.30)

"Ξυπόλυτη κοντέσα".Αμερικανική κοινωνική ταινία του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς. Η ιστορία μιας όμορφης Ισπανίδας χορεύτριας που γίνεται διάσημη σταρ και κοντέσα, με τη βοήθεια ενός ταλαντούχου σκηνοθέτη. Πρωταγωνιστούν η Αβα Γκάρντνερ και ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Κοντά τους και ο Εντμοντ Ο' Μπράιαν, που κέρδισε Οσκαρ ερμηνείας. (STAR 00.15)

"H γκαρσονιέρα μιας ανύπαντρης".Κομεντί του Ρόμπερτ Ελις Μίλερ βασισμένη σε θεατρικό έργο της Μίριελ Ρέσνικ. Η ζωή ενός παντρεμένου επιχειρηματία, που κάνει διπλή ζωή. Ολα πάνε καλά μέχρι τη στιγμή που η γραμματέας του, στέλνει στην γκαρσονιέρα του έναν απρόσκλητο επισκέπτη. Ερωτες και παρεξηγήσεις σε μια χαριτωμένη κωμωδία με πρωταγωνιστές τους Τζέιν Φόντα, Τζέισον Ρόμπαρντς και Ντιν Τζόουνς. (ΑΝΤΕΝΝΑ 01.30)

"Νότιος Ειρηνικός".Αμερικανικό μιούζικαλ, η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται σ' ένα νησί του Νότιου Ειρηνικού. Εκεί μια Αμερικανίδα νοσοκόμα, θα ερωτευτεί έναν χήρο Γάλλο. Παίζουν οι Ροσάνο Μπράτσι, Μίτζι Γκέινορ και Τζον Κερ. (STAR 02.15)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ