Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ
Προσκλητήριο αγώνα

Αύριο, στις 6.00 το πρωί, οι ναυτεργάτες με τη συμπαράσταση και άλλων εργαζομένων της Αθήνας και του Πειραιά, θα "υποδεχτούν" στην Ακτή Ξαβέρη το κρουαζιερόπλοιο

Από τα χαράματα, αύριο το πρωί οι ναυτεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι του Πειραιά και της Αθήνας - των οποίων τα συνδικάτα έχουν εκφράσει με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ναυτεργατών - θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Πειραιά, στην Ακτή Ξαβέρη,για να εμποδίσουν την προσέγγιση του υπό σημαία ευκαιρίας κρουαζιερόπλοιου "Μάρκο Πόλο",αμερικανικών συμφερόντων, το οποίο - μετά και από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιδιώκει να "νομιμοποιήσει" τα δρομολόγια του πλοίου - πιθανόν να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι ναυτεργάτες αγωνίζονται για: Ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα στις ελληνικές θάλασσες.Από την άλλη, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και η ελληνική κυβέρνηση, πιστοί στις αμερικανικές επιδιώξεις, προωθούν Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ουσιαστικά ανοίγουν τον δρόμο για το ολοκληρωτικό σπάσιμο του καμποτάζ και την παραβίαση της ίδιας της νομοθεσίας της χώρας!

Τα συνδικάτα Μετάλλου,Οικοδόμων "Η ΕΝΟΤΗΤΑ",Επισιτισμού - Τουρισμού,Ηλεκτρολόγων πλοίων,Εργαζομένων στη ΝΑΥΣΙ,Εργατοτεχνιτών και Τεχνιτών Υπαλλήλων A.E.G,Δέρματος - Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας και Αμμοβολιστών - Καθαριστών του Πειραιά, με κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν: "Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, καταπατώντας με τον πιο βάναυσο τρόπο το ιερό δικαίωμα στη δουλιά χιλιάδων ναυτεργατών, η κυβέρνηση και η αμερικάνικη πρεσβεία, χρησιμοποιώντας και μια "κατευθυνόμενη" απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιχειρούν να καλύψουν την πειρατική δραστηριότητα του κρουαζιερόπλοιου Μάρκο Πόλο με σημαία Μπαχάμες της εταιρίας "Οριεντ Λάιν" αμερικανικών συμφερόντων".

"Τα σωματεία μας - υπογραμμίζεται τέλος - καλούν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζί με τους Ελληνες ναυτεργάτες αγωνιστική απάντηση στο λιμάνι του Πειραιά. Να επιβάλλουμε τη λύση: Ελληνικά πλοία στις θάλασσες της χώρας, με Ελληνες ναυτεργάτες, με σεβασμό των δικαιωμάτων και της νομοθεσίας".

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων εκφράζει την αλληλεγγύη της στους ναυτεργάτες, που με την καθοδήγηση των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα, υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους στην απασχόληση. "Καταγγέλλουμε - τονίζεται στην ανακοίνωση - την κυβέρνηση σαν πιστό υπηρέτη των πολυεθνικών σε ξηρά και θάλασσα και την πολιτική της - πολιτική υποτέλειας απέναντι στις προκλήσεις των Αμερικανών - επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Η απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ, που νομιμοποιεί την παρανομία, βάζοντας δυναμίτη στο καμποτάζ και στέλνοντας χιλιάδες ναυτεργάτες στην ανεργία, πρέπει να μείνει καμένο χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης και των πολυεθνικών που ελέγχουν παγκόσμια τον τουρισμό, όπως είναι οι πλοιοκτήτες του "Μάρκο Πόλο".

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί όλους τους Οικοδόμους της Αθήνας και του Πειραιά να βρεθούν το Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά στο πλευρό των ναυτεργατών. Τέλος, καλεί τους Οικοδόμους όλης της χώρας με κάθε τρόπο και κυρίως σε κάθε λιμάνι να σταθούν στο πλευρό των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ