Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέτρα για την Κόνιτσα από ΟΕΚ

Τα μέτρα που αποφάσισε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας για τους σεισμόπληκτους της Κόνιτσας

Τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των άστεγων δικαιούχων της Κόνιτσας, αποφάσισε το ΔΣ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έναρξη δανειοδοτικού προγράμματος για το οποίο θα υποβληθούν αιτήσεις από 20 Αυγούστου έως 31 Οκτώβρη.Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο αρμόδιο περιφερειακό γραφείο του ΟΕΚ, στα Ιωάννινα, χωρίς δικαιολογητικά, τα οποία οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, όταν τους ζητηθεί. Οσοι από τους δικαιούχους έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 2.500.000 δραχμές, θα δανειοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΕΣΑΚ, με το ποσό των 7.000.000 δραχμών, προσαυξανόμενο κατά 1.000.000 δραχμές για κάθε προστατευόμενο παιδί.

Με εισόδημα πάνω από 2.500.000 δραχμές, θα δανειοδοτηθούν από το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου από το ΟΕΚ, παράλληλα και πέραν της επιδότησης από το ελληνικό δημόσιο.

Αποφασίστηκε ακόμα ο τριπλασιασμός του ποσού δανείων αποπεράτωσης κατοικίας και ο τριπλασιασμός του δανείου επισκευής. Θα αυξηθεί το επίδομα ενοικίου για το 1996 σε 26.000 δραχμές μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 3.000 δραχμές για κάθε προστατευόμενο παιδί. Για τους δικαιούχους της περιοχής η προθεσμία για το πρόγραμμα αυτό παρατείνεται έως τις 30 Σεπτέμβρη.Επίσης, θα ανεγερθεί μικρός οικισμός 10 περίπου κατοικιών.

  • Μέχρι τις 31 Δεκέμβρη,παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων ΦΠΑ και ΦΜΥ, των φορολογούμενων της ΔΟΥ Κόνιτσας, καθώς επίσης και η προθεσμία πληρωμής των βεβαιωμένων χρεών στη ΔΟΥ Κόνιτσας. Ακόμη, αναστέλλεται έως τις 31 Δεκέμβρη η πληρωμή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών των κατοίκων της περιοχής, προς το Δημόσιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ