Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στους απολυμένους

Συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους της "GOOD YEAR"

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των φορέων της Θεσσαλονίκης ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου της GOOD YEAR.Το Σωματείο χειριστών οδηγών μηχανημάτων Μακεδονίας - Θράκης καταγγέλλει την πρωτοφανή, όπως αναφέρει, μεθόδευση της διοίκησης της GOOD YEAR να κλείσει το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη και να μείνουν "εν μια νυκτί" στο δρόμο 350 οικογένειες.

"Επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή και θα υπάρξει άμεση και ουσιαστική αντίδραση. Δε θα μείνουμε αδιάφοροι και θα αντιδράσουμε με την καταναλωτική συμπεριφορά μας. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε κάθε προσπάθεια προκειμένου να επαναλειτουργήσει η βιομηχανία", τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.

Στο μεταξύ η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί εκ νέου τους φορείς της πόλης σε κοινή σύσκεψη τη Δευτέρα 5 Αυγούστου και ώρα 12μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΘ, για να εκτιμηθούν οι μέχρι τώρα εξελίξεις σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργεί στους εργαζόμενους και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης το κλείσιμο της GOOD YEAR.

Σήμερα ή τη Δευτέρα, αναμένεται επίσης νέα συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας, Λ. Κανελόπουλου, με τους εκπροσώπους της εταιρίας στην Ευρώπη. Στην προηγούμενη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρίας να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της και του αριθμού του προσωπικού. Στη νέα συνάντηση θα υπάρχει απάντηση στις θέσεις του υπουργείου. Πάντως χτες, ο υπουργός Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει την επιχείρηση με αντάλλαγμα την επαναλειτουργία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ