Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από μηχανής... βοηθός

Την επίσπευση των μετατάξεων και της απομάκρυνσης των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας ζητά η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας

"Χέρι βοηθείας" στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει χωρίς "κραδασμούς" τα Ναυπηγεία Ελευσίνας,προσφέρει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας,απορρίπτοντας στα λόγια ως απαράδεκτη τη μοναδική "προσφορά" του Ν. Ταβουλάρη,αλλά στην ουσία "φωτογραφίζοντάς" την. Εξάλλου, η κυβέρνηση δεν έχει απορρίψει μέχρι στιγμής επίσημα την εξευτελιστική προσφορά, αλλά αντίθετα - σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες - προσανατολίζεται τις επόμενες μέρες να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο "αγοραστή".

Οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός είναι λίγος για να περιγράψει επακριβώς τις απαιτήσεις του Ν. Ταβουλάρη, ο οποίος ζητά όχι μόνο να πάρει τα Ναυπηγεία με εξευτελιστικό τίμημα - αν δοθεί ποτέ - όχι μόνο απαιτεί θαλασσοδάνεια και δουλιές του δημοσίου αρκετών δισ. δραχμών, αλλά και να του δοθούν χωρίς καθόλου προσωπικό!

Εδώ ακριβώς αναλαμβάνει το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας,το οποίο με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί καθυστερεί να υλοποιήσει τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις της για την απομάκρυνση του προσωπικού με τη μορφή των προσυνταξιοδοτήσεων, των "οικειοθελών" αποχωρήσεων και των μετατάξεων! Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση είχε καλέσει να κάνει αιτήσεις μετάταξης όλο το προσωπικό.

Κατά τ' άλλα ζητά να απορριφθεί η πρόταση του Ν. Ταβουλάρη, εντοπίζοντας τη "διαφωνία" του στο ότι ζητά την απόλυση όλου του προσωπικού, ενώ αυτό προτείνει τις μετατάξεις. Μετά απ' όλα αυτά, φαντάζουν τραγελαφικές οι εξαγγελίες για πρωτοβουλίες που θα αναλάβει τάχα "για μια βιώσιμη και αναπτυξιακή λύση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ