Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν τις απολύσεις

Τις καταχρηστικές απολύσεις ενός συνδικαλιστή οικοδόμου και ενός ακόμα συναδέλφου του καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις δυο οικοδόμων (ο ένας συνδικαλιστής) από την κατασκευαστική εταιρία "Εργα Ελλάδας",λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.

Η εταιρία έχει αναλάβει να κατασκευάσει το νέο κτίριο του ΙΚΑ στην περιοχή Αγ. Αλεξίου,με την επωνυμία "Κοινοπραξία ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου". Προχτές, την Τετάρτη,με την αιτιολογία της μείωσης του προσωπικού η επιχείρηση προχώρησε στην απόλυση του Δ. Τζαμαρία,μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου και του Γ. Μελίστα,δραστήριου μέλους του Συνδικάτου.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο πραγματικός λόγος των απολύσεων είναι ότι "οι συνάδελφοί μας έκαναν το μεγάλο "κακό" και ανέπτυξαν συνδικαλιστική δράση στο εργοτάξιο, ξεσήκωναν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και διεκδικούσαν την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης του κλάδου και της σχετικής εργατικής νομοθεσίας".

Το Συνδικάτο εκφράζει ερωτηματικά και ανησυχία για την απόλυση ιδιαίτερα του Δ. Τζαμαρία,"επειδή ακριβώς το τελευταίο διάστημα με απόφαση του ΔΣ συμμετείχε σαν εκπρόσωπος του Συνδικάτου στη Νομαρχιακή Μεικτή Επιτροπή Ελέγχου για τα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλιάς και διενεργούσε τακτικότατα ελέγχους στο νομό, στις οικοδομές και στα εργοτάξια για τα μέτρα ασφάλειας"!

Τονίζοντας ότι οι απολύσεις είναι παράνομες, καταχρηστικές και εκδικητικές καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν άμεσα "για την επαναπρόσληψη των υπό διωγμό συνδικαλιστών και να συνετίσουν την εταιρία που επιδιώκει την επιστροφή στους χώρους δουλιάς, στις παλιές μαύρες εποχές που όλα τα "σκέπαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά" του εργοδότη".

Τέλος, υπογραμμίζει πως "έτσι κι αλλιώς ο κλάδος έχει τη δύναμη στην πράξη να τσακίσει όποιον στοχεύει δημοσίως και κυρίως παρασκηνιακώς, τα συμφέροντα των οικοδόμων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ