Τετάρτη 7 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ας τον μαζέψουν

Να, λοιπόν, που το τέλος του κατήφορου δεν είναι ο πάτος, αλλά ο επόμενος πάτος. Χτες, 6 Αυγούστου 1996, από τις στήλες της "Αυγής", φέρελπις "εκσυγχρονιστής" εκ των επίδοξων "παραγόντων" του ΣΥΝ στην Ακτή Μιαούλη, μετά και την αναβάθμιση του Κ. Σημίτη, κάλεσε τους "αγανακτισμένους" πολίτες, να κατέβουν στο λιμάνι και "να πλακωθούν με τους τσαμπουκάδες ναυτεργάτες", που επιμένουν σε μια "αδιέξοδη επαναστατική γυμναστική" και εμποδίζουν έτσι την κυβέρνηση να επισημοποιήσει το "γην και ύδωρ", που έχει δώσει στους εφοπλιστές και το ξένο κεφάλαιο.

Επιχειρώντας, μάλιστα, να πείσει, για το πόσο αναγκαίο είναι να πλακωθούν στο ξύλο αυτοί οι τσαμπουκάδες, προβάλλει δύο επιβαρυντικά - υποτίθεται - γι' αυτούς στοιχεία. Πρώτον, λέει, "συνελήφθη" ανάμεσά τους ο συνδικαλιστής της ΕΑΣ, Χρήστος Σταμούλος! Δεύτερον, είναι, λέει, κομμουνιστές!

Να του πεις ότι είναι βλάκας; Τον αθωώνεις. Να του πεις, να είναι καλύτερα διαβασμένος, όταν την άλλη φορά θα αντιγράψει την "Ελευθεροτυπία" και τον "Αντένα"; Τον υποτιμάς. Να του ζητήσεις να κατέβει, να τα πει αυτά διά ζώσης στο λιμάνι; Τζάμπα κόπος. Τα θρασίμια πίνουν αλλού καφέ. Ας τον μαζέψει καλύτερα ο αρχισυντάκτης του. Εκτός κι αν εκεί, στην "Αυγή", θεωρούν πως είναι καιρός, να αναβιώσουν μέρες του '91, όταν συντάκτες της ζητούσαν να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ. Ας διαλέξουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ