Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

ΜΠΑΑΛΜΠΕΚ.-

Σε αντίποινα για το θάνατο ενός Ισραηλινού στρατιώτη και τον τραυματισμό δυο άλλων, από επίθεση της "Χεζμπολάχ" στο Λίβανο, πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ πραγματοποίησαν χτες επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης στην κοιλάδα Μπεκάα, η οποία επιτηρείται από στρατεύματα της Συρίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες, τα πυρά των ισραηλινών μαχητικών ανταπέδωσαν τα αντιαεροπορικά της "Χεζμπολάχ", αλλά και Σύροι στρατιώτες. Δεν υπήρξε επίσημος απολογισμός από την επίθεση.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε ώρες πριν την έναρξη της συνόδου πενταεθνούς επιτροπής εργασίας, η οποία σκοπό έχει να μελετήσει τις λεπτομέρειες για πιθανή ανακωχή μεταξύ Ισραήλ και "Χεζμπολάχ". Η επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Συρίας, του Λιβάνου και των ΗΠΑ, δεν έκανε δηλώσεις, ούτε σχολίασε την κατάσταση στο Λίβανο.

Στο μεταξύ, οι ηγέτες των δύο χωρών - "κλειδιών", όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανάχιου και ο Σύρος Πρόεδρος Χάφεζ Αλ Ασαντ, αναλώνονται σε έμμεσες δηλώσεις αποποίησης της ευθύνης για την καθυστέρησή της. Ο Νετανάχιου κάλεσε χτες τον Ασαντ να αγνοήσει τους σκληροπυρηνικούς της συριακής ηγεσίας και να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ αντίστοιχα ο Ασαντ χαρακτήρισε ξανά τις προτάσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού περί αποχώρησης από τα εδάφη του Λιβάνου ανεπαρκείς και τον κάλεσε να διατυπώσει μια πρόταση πιο κοντά στις συριακές επιδιώξεις - δηλαδή, πρόταση η οποία να αναφέρεται και στα υψίπεδα του Γκολάν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ