Σάββατο 10 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συμπαράσταση στους ναυτεργάτες

Την αλληλεγγύη του στο δύσκολο αγώνα των ναυτεργατών και των σωματείων τους, ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 16 και 17 του μήνα με βασικό αίτημα την προστασία του καμποτάζ,εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι απέναντι στον αγώνα των ναυτεργατών έχουν παραταχτεί τα οργανωμένα συμφέροντα του παγκόσμιου εφοπλιστικού κεφαλαίου και ειδικότερα του αμερικανικού πολυεθνικού κεφαλαίου. Συμφέροντα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο βάζοντας σε ενέργεια όλους τους μηχανισμούς της εξουσίας που διαθέτει (Εκτελεστική - Νομοθετική), ενώ τη συνδράμουν και τα κόμματα ΝΔ - Πολιτική Ανοιξη - ΣΥΝ.

"Η πάλη των ναυτεργατών, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενάντια στις προθέσεις κεφαλαίου - κυβέρνησης για σπάσιμο του καμποτάζ, είναι αγώνας υπεράσπισης της δουλιάς τους, των Συλλογικών Συμβάσεων, των Ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Είναι αγώνας επιβίωσης, στήριξης της Ελληνικής Ναυσιπλοϊας, στήριξης της ανάπτυξης του τόπου".

"Το εργατικό κίνημα - υπογραμμίζεται τέλος - είναι η μοναδική οργανωμένη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα άνομα συμφέροντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ