Σάββατο 10 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ
Νέα χαριστική ρύθμιση!

Μια ακόμα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών του απέσπασε από την ΕΤΒΑ ο εφοπλιστής Λελάκης, ενώ το Πρωτοδικείο Χαλκίδας αποφάσισε την έξωσή του μετά από αγωγή της... ΕΤΒΑ

Διαστάσεις σκανδάλου προσλαμβάνει η προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει απ' την κυβέρνηση ο εφοπλιστής Λελάκης,ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει μια ακόμα ευνοϊκή ρύθμιση εξόφλησης των χρεών του για την ενοικίαση του Ναυπηγείου Αυλίδας στην Εύβοια,παρόλο που τις αγνοεί συστηματικά εδώ και χρόνια! Ο κρατικοδίαιτος εφοπλιστής σύναψε τη νέα ρύθμιση με την ΕΤΒΑ πριν λίγες μέρες, αν και το Πρωτοδικείο Χαλκίδας αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη να δώσει άδεια έξωσής του από το Ναυπηγείο, ύστερα από αγωγή της ίδιας της ΕΤΒΑ!

Την ίδια στιγμή αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο του Ναυπηγείου, με προοπτική να ξεπουληθεί αργότερα σε έναν εξίσου "φερέγγυο" ιδιώτη, εφόσον ο Λελάκης δεν ανταποκριθεί και σ' αυτή τη συμφωνία. Στο μεταξύ οι 400 εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για τον Ιούλη και ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σύμφωνα με την τελευταία ρύθμιση, ο εφοπλιστής πρέπει να καταβάλει εφάπαξ το ποσό των 110 εκατ. δραχμών και το υπόλοιπο χρέος να το εξοφλήσει σε μηνιαίες δόσεις των 20 εκατ. δραχμών. Ο εφοπλιστής έχει περιθώριο μέχρι τις 20 Αυγούστου για να καταβάλει τα χρήματα.

Απ' την πρώτη στιγμή που ο εφοπλιστής ανέλαβε το Ναυπηγείο το 1989, αρνήθηκε να καταβάλει το - έτσι και αλλιώς - εξευτελιστικό ενοίκιο των 50 εκατ. δρχ. το χρόνο,αλλά και το ποσό που αντιστοιχεί στο 2% επί του τζίρου, όπως προέβλεπε το συμβόλαιο με την ΕΤΒΑ. Αντίθετα, επιδόθηκε σε συνεχείς εκβιασμούς, που έπιαναν "τόπο", μιας και κάθε φορά κατέληγαν σε ρυθμίσεις χρεών της αρεσκείας του, τις οποίες όμως δεν τηρούσε. Μια από τις τελευταίες ρυθμίσεις προέβλεπε να καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των 40 εκατ. δραχμών. Ο εφοπλιστής κατέβαλε μόλις τρεις δόσεις και έκτοτε έπαυσε να πληρώνει, εκβιάζοντας και για νέα ρύθμιση. Μετά από αυτό, η ΕΤΒΑ προχώρησε σε αγωγή εναντίον του που οδήγησε στην άδεια έξωσης. Λίγες όμως μέρες νωρίτερα η ΕΤΒΑ προχώρησε στη νέα ρύθμιση.

Στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με εκπροσώπους του επιχειρησιακού σωματείου, της Νομαρχίας και του Εργατικού Κέντρου, ο διοικητής της ΕΤΒΑ, Γ. Κασμάς, δήλωσε πως αν ο εφοπλιστής εφαρμόσει την τελευταία ρύθμιση, τότε θα του επινοικιαστεί το ναυπηγείο για άλλα δυο χρόνια! Ωστόσο, στον προσανατολισμό της κυβέρνησης είναι και το πιθανό ξεπούλημα του Ναυπηγείου, αφού πρώτα κλείσει για να "εξυγιανθεί". Κάτι που επιβεβαίωσε στην αντιπροσωπεία και ο Γ. Κασμάς,λέγοντας πως ήδη υπάρχουν δυο προφορικές προσφορές ιδιωτών για την εξαγορά τους, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε καλές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεταξύ "Σκύλλας και Χάρυβδης" (1999-03-13 00:00:00.0)
ΟΧΙ αποθήκη το ναυπηγείο (1998-12-05 00:00:00.0)
Στα δίχτυα του Λελάκη (1998-05-29 00:00:00.0)
Σκανδαλώδη προνόμια στον Λελάκη (1996-06-01 00:00:00.0)
Με άνωθεν εντολή διώχνουν παραγγελίες (1996-03-23 00:00:00.0)
Ο Λελάκης παραμένει "αφεντικό" με μεγάλα χρέη (1996-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ