Σάββατο 10 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανεργατική αλληλεγγύη

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της GOOD YEAR, εκφράζουν καθημερινά όλο και περισσότερα σωματεία εργαζομένων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. -

Πανεργατικό χαρακτήρα παίρνει η αγωνιστική κινητοποίηση που θα γίνει την επόμενη Τρίτη, 13 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, με αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου της GOOD YEAR.Καθημερινά όλο και περισσότερα συνδικάτα εργαζομένων ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα, που ξεκίνησαν οι 350 εργαζόμενοι της επιχείρησης και καλούν τους συναδέλφους τους να δώσουν μαχητικό "παρών" στη συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 το πρωί μπροστά στο Σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, αλλά και στην πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Με ανακοινώσεις τους το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας,ο Σύνδεσμος Πλινθοκεραμοποιών και Αγγειοπλαστών,η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης,το Συνδικάτο Οικοδόμων και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που ξεκίνησαν οι απολυμένοι της GOOD YEAR.

Το Συνδικάτο οικοδόμων καταλογίζει ευθύνες για το κλείσιμο του εργοστασίου στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι με την πολιτική της στρώνει το έδαφος για την ασύδοτη δράση των πολυεθνικών και την ανεξέλεγκτη λειτουργία τους. Επίσης, καλεί την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ να οργανώσει προγραμματισμένα τη δυναμική αντίσταση των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης και να μην αναλωθεί σε κάποιες μεμονωμένες ενέργειες για να ρίξει "στάχτη στα μάτια" των εργαζομένων.

Πολιτική ανοιχτών θυρών, προνομίων και ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου, χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης, η ΤΕ Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ, τονίζοντας πως "με αυτή την πολιτική εκτρέφει τις απολύσεις, τα κλεισίματα εργοστασίων, τη μεταφορά τους σε γειτονικές χώρες, την ανεργία και την εξαθλίωση".

Στην ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως οι εργαζόμενοι της GOOD YEAR δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη. "Μόνο ο αγώνας τους, μαζί με το υπόλοιπο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και η έμπρακτη αλληλεγγύη της κοινωνίας, μπορούν να εγγυηθούν την επαναλειτουργία του εργοστασίου", καταλήγει.

Από τη μεριά τους οι 350 απολυμένοι της πολυεθνικής συνεχίζουν τον αποκλεισμό του εργοστασίου και των αποθηκευτικών χώρων της εταιρίας στη Σίνδο, εμποδίζοντας έτσι τη μεταφορά των χιλιάδων ελαστικών. Παράλληλα, προσπαθώντας να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της GOOD YEAR ανακοίνωσαν πως τα λάστιχα που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική αγορά έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφυγαν με άδεια χέρια (1996-11-22 00:00:00.0)
Στο χέρι του λαού να ανατρέψει αυτή την κατάσταση (1996-11-16 00:00:00.0)
Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα (1996-11-06 00:00:00.0)
"Εγκαταστάθηκαν" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (1996-11-05 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα (1996-08-17 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους απολυμένους (1996-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ