Σάββατο 10 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο δρόμο 60 εργαζόμενες

Με μεταχρονολογημένες επιταγές... αποζημιώθηκαν για την απόλυσή τους 60 εργαζόμενες της βιοτεχνίας ιματισμού "ΣΙΓΚΑΛ" στη Λάρισα

Με μεταχρονολογημένες επιταγές... αποζημιώθηκαν οι 60 εργαζόμενες που πετάχτηκαν στο δρόμο όταν η βιοτεχνία ετοίμων ενδυμάτων "ΣΙΓΚΑΛ" στη Λάρισα,ιδιοκτησίας Κυρατσούλη,έκλεισε την περασμένη Παρασκευή.Η ΤΕ Λάρισας της ΕΣΑΚ, σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει παράνομες τις απολύσεις. Συγκεκριμένα, ο εργοδότης αντί να καταβάλλει άμεσα τις αποζημιώσεις, έδωσε επιταγές οι οποίες μπορούν να εισπραχθούν τέλος Σεπτέμβρη!

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της παράταξης, οι 60 απολύσεις είναι παράνομες επειδή ο ιδιοκτήτης δεν πήρε ειδική άδεια από τη νομαρχία για ομαδικές απολύσεις, όπως απαιτείται όταν δεν κηρύσσεται πτώχευση και επίσης γιατί δε δόθηκαν κανονικά οι αποζημιώσεις.

Η παράταξη καταγγέλλει, ιδιαίτερα, "τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και την πρόεδρο του σωματείου ιματισμού (γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ) οι οποίοι απέκρυψαν το γεγονός από τα Διοικητικά Συμβούλια σωματείου και Εργατικού Κέντρου και με δική τους πρωτοβουλία, αντί να συγκαλέσουν τα παραπάνω όργανα, προτίμησαν να δώσουν συνέντευξη Τύπου, παίρνοντας απροκάλυπτα το μέρος του εργοδότη, ο οποίος είναι και γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα. Μάλιστα, προκειμένου να δικαιολογηθούν εξαπέλυσαν χείμαρρο λάσπης ενάντια στην ΕΣΑΚ".

Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, ισχυρίστηκαν ότι ο εν λόγω εργοδότης είναι από τους λίγους που φέρθηκε τόσο εντάξει στις εργαζόμενες, ενώ επέρριψαν ευθύνες στην ΕΣΑΚ γιατί δημοσιοποίησε το θέμα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ