Σάββατο 10 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κ. ΔΡΑΓΟΥΝΗΣ ΑΕΒΕ
Πέτυχαν την απομάκρυνση

Την υπόσχεση ότι θα απομακρυνθεί η ισχυρή αστυνομική δύναμη, που "στρατοπεδεύει" στο εργοστάσιο, απέσπασαν οι εργαζόμενοι από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Την απομάκρυνση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του εργοστασίου της εκτυπωτικής επιχείρησης του "Κ. Δραγούνη,υποσχέθηκε ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ.,Θ. Βασιλόπουλος στην αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, που τον επισκέφθηκαν χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.Την ίδια ώρα εργαζόμενοι και απολυμένοι της επιχείρησης πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο.

Οι συνδικαλιστές κατάγγειλαν την παρουσία - τις τελευταίες μέρες - ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του εργοστασίου, που - όπως σημειώνουν - "έδιναν την εντύπωση ότι είχαν ταχθεί στην "υπηρεσία" του Κ. Δραγούνη και αντιμετώπιζαν τους εργάτες σαν αντιπάλους". Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπεύθυνος της Αστυνομίας έκανε έλεγχο στην πύλη και διάβαζε τα ονόματα των εργατών της κάθε βάρδιας, που τους επιτρεπόταν να μπουν. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Γ. Σκιαδιώτης,απ' το ΕΚΑ, οι Δ. Μπλέτσας και Γ. Κολοβός απ' την Ενωση Λιθογράφων και ο Γ. Μπούτζας απ' την Εργοστασιακή Επιτροπή.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας υποχρεώθηκε - κάτω από το βάρος της κινητοποίησης των εργαζομένων - να παρέμβει προς τον διοικητή του υπεύθυνου αστυνομικού τμήματος Αχαρνών (Μενιδίου) και να ζητήσει να αποσυρθούν οι δυνάμεις απ' το εργοστάσιο. Εκανε λόγο για "διακριτική" παρουσία δυο - τριών αστυνομικών έξω όμως απ' το χώρο του εργοστασίου και χωρίς τα "παρατράγουδα" που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Να σημειώσουμε ότι ο εργοδότης σε μια προσπάθεια να "σπάσει" τον αγώνα τους,απέλυσε την περασμένη Δευτέρα 24 εργαζόμενους, χωρίς αποζημίωση, μηνύοντάς τους για "σύσταση συμμορίας"!Ταυτόχρονα, αρνείται να καταβάλει τους μισθούς 4 μηνών, την άδεια και το επίδομα που οφείλει στους 107 εργαζόμενους, το ύψος των οποίων ανέρχεται στα 100 εκατομ. δραχμές. Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, με την παρουσία του υφυπουργού Λ. Κανελλόπουλου.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης "Κ. Δραγούνη", επισημαίνοντας πως "ο αγώνας τους αναδεικνύεται σε αγώνα υπεράσπισης των κατακτήσεων του συνόλου της εργατικής τάξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ