Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ
Στα δίχτυα του Λελάκη

Φόρμουλα που θα δώσει τη δυνατότητα απεμπλοκής των Ναυπηγείων Αυλίδας από τον εναγκαλισμό του εφοπλιστή Λελάκη, αναζητάει το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να υλοποιηθεί η κυβερνητική απόφαση για την πώλησή τους. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πώληση των Ναυπηγείων Αυλίδας σκοντάφτει σε όρους του συμβολαίου ενοικίασης με τον Λελάκη, στον οποίο η κυβέρνηση ανέθεσε από την περασμένη δεκαετία την εκμετάλλευση του Ναυπηγείου, ασχέτως βέβαια εάν ο ίδιος δεν έχει τηρήσει μέχρι τώρα ούτε έναν από τους δεσμευτικούς κατά τα άλλα όρους του σχετικού συμβολαίου.

Συγκεκριμένα, με βάση το εν λόγω συμβόλαιο, στην περίπτωση που κατά τη διαδικασία πώλησης των Ναυπηγείων ισοψηφήσουν κάποιες προσφορές, ο Λελάκης ως ενοικιαστής έχει προτιμησιακό δικαίωμα εξαγοράς των Ναυπηγείων. Η κυβέρνηση ενόψει του επικείμενου διαγωνισμού φαίνεται ότι φοβάται το ενδεχόμενο ο Λελάκης να καταθέσει κάποια καλή προσφορά, μόνο και μόνο για να μη φύγουν από τα χέρια του τα Ναυπηγεία και για το λόγο αυτό καθυστερεί την έναρξη του σχετικού διαγωνισμού, ψάχνοντας να βρει την κατάλληλη φόρμουλα για τη διακήρυξη που θα απομακρύνει αυτό το ενδεχόμενο.

Οπως είναι ήδη γνωστό, η ΕΤΒΑ έχει προσφύγει για δεύτερη φορά σε δικαστικά μέσα κατά του Λελάκη, απαιτώντας την έξωσή του από τα Ναυπηγεία για μη καταβολή ενοικίου συνολικού ποσού άνω των 100 εκατ. δραχμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος, προφανώς κρατώντας τους στο χέρι από δεσμεύσεις του συμβολαίου που υπέγραψαν, όχι μόνο δεν καταβάλλει τις υποχρεώσεις του, αλλά απαιτεί να παραμένει στα Ναυπηγεία για έναν ακόμη χρόνο.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα των ιδιωτικοποιήσεων, αναμένει από τους ειδικούς την επίλυση της παραπάνω εκκρεμότητας, προκειμένου να οδηγήσει μία ακόμη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα της χώρας στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, 30 ενδιαφερόμενοι -κυρίως εφοπλιστές - αναμένουν να πάρουν μέρος στο σχετικό διαγωνισμό. Ενδιαφέρον αναμένεται και από τον ιδιοκτήτη Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας Ν. Ταβουλάρη, που μάλλον στοχεύει στη μονοπώληση της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ