Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ποιοι τελικά είναι γραικύλοι*;

Για γραικύλους (!) έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αναφερόμενος σε όσους τάχθηκαν και τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού του κράτους από την Εκκλησία. Επομένως, ο αρχιεπίσκοπος εννοεί, εκτός από τόσους και τόσους πατριώτες που έχουν τέτοια θέση, και το ΚΚΕ.

Κάποιος θα έπρεπε να τον πληροφορήσει, παρότι το γνωρίζει, ότι οι κομμουνιστές έδωσαν το αίμα τους γι' αυτόν το λαό, όταν προκάτοχοί του (όπως ο Δαμασκηνός) καλούσαν το λαό να υποτάσσεται στους Γερμανούς κατακτητές, όταν άλλοι - επίσης προκάτοχοί του - συνεργάζονταν με τα πιο μαύρα στοιχεία για να τσακίσουν το λαό. Και δυστυχώς τέτοιοι ήταν η πλειοψηφία του ανώτερου κλήρου, πλήρως ανάξιοι. Από την άλλη, υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα ιεραρχών, όπως οι μητροπολίτες Κοζάνης Ιωακείμ και Ηλείας Αντώνιος, καθώς και πολλοί άλλοι κληρικοί, που ενώθηκαν με το λαϊκό κίνημα κατά της πολιτικής και θρησκευτικής αντίδρασης, δίχως, εννοείται, να θεωρούν τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές γραικύλους. Το αντίθετο μάλιστα...

Πάντως, πρέπει να υπογραμμιστεί, ότι τα λεγόμενα του Χριστόδουλου είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τους εργαζόμενους. Προσπαθεί να τους διαχωρίσει με βάση το θρησκευτικό "πιστεύω" τους, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να ενωθούν με βάση την ταξική θέση τους, με βάση τη μεγάλη ζημιά που έχουν από την αντιλαϊκή πολιτική. Το βέβαιο, ωστόσο είναι, ότι και ο Χριστόδουλος θα αποτύχει. Η θρησκεία δεν αποτέλεσε, ούτε θα αποτελέσει ενοποιητικό ιστό ενός λαού, όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλουν όσοι υπερθεματίζουν για την ΟΝΕ, όπως κάνει ο ίδιος.

* γραικύλος: Ελληνας ανάξιος του ονόματος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ