Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
Δίνει ψίχουλα για την τράπεζα - "φιλέτο"

Πρόθυμος να προσφέρει "κάτι παραπάνω" από 90 δισ. δραχμές (!) για να βάλει στο χέρι την ΙΟΝΙΚΗ, δηλώνει ο πρόεδρος της Πίστεως κ. Κωστόπουλος

Πρόθυμος, να προσφέρει ορισμένα ψίχουλα παραπάνω από τη λογιστική αξία της Ιονικής Τράπεζας (δηλαδή κάτι παραπάνω από 90 δισ. δραχμές) εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως Γ. Κωστόπουλος!Τη διευκρίνιση αυτή έκανε χτες αρμόδιος παράγοντες της Τράπεζας Πίστεως, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η συνέντευξη του Γ. Κωστόπουλου στους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", που εμφάνισαν την υποψήφιο μνηστήρα της Ιονικής έτοιμο να προσφέρει 150 δισ. δραχμές! Με τη συνέντευξή του αυτή, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως επιχειρεί να παρέμβει στο παιχνίδι των υποψήφιων μνηστήρων και να διαμορφώσει "κλίμα" προς όφελός του, εκμεταλλευόμενος την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει "πάση θυσία" την αρχαιότερη ελληνική τράπεζα, που - όχι τυχαία - χαρακτηρίζεται σαν τράπεζα - "φιλέτο".

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Γ. Κωστόπουλου στους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" - που εμφανίζουν την προσφορά του για την αγορά του πακέτου μετοχών της Ιονικής σαν "σωτήρια" στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - είναι τα ακόλουθα:

  • "Σκοπεύουμε να κάνουμε μια προσφορά, κάτι παραπάνω από τη λογιστική της αξία". Οπως μας εξηγούσαν χτες από την Τράπεζα Πίστεως, η σημερινή λογιστική αξία της Ιονικής - με βάση τις δικές τους εκτιμήσεις - είναι 89,3 δισ. δραχμές και απέχει πολύ από τη χρηματιστηριακή της αξία. Αυτό σημαίνει, όπως μας έλεγε η ίδια πηγή, πως, όταν ο πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως έλεγε ότι προτίθεται να προσφέρει για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ιονικής "κάτι παραπάνω από τη λογιστική αξία" της, εννοούσε κάτι παραπάνω από 89,3 δισ. δραχμές. Τα 150 δισ. δραχμές που έγραψαν οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" - πληροφορία που αναμεταδόθηκε από μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης - είναι εκτιμήσεις των δημοσιογράφων (!) εξηγούσε η ίδια πηγή.
  • Οι 4.200 εργαζόμενοι, μετά την εξαγορά της Ιονικής από την Πίστεως, θα παραμείνουν στη θέση τους για 3 χρόνια.
  • Με την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου, δε θα γίνει συγχώνευση της Ιονικής με την Πίστεως, αλλά θα αξιοποιηθεί το δίκτυο των υποκαταστημάτων της για την ενίσχυση της τράπεζας Πίστεως.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ