Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τώρα τα βρίσκουν ασφαλή

Με ύφος επικυρίαρχου, που απευθύνεται σε ιθαγενείς, ο Αμερικανός υφυπουργός Εμπορίου "εγκρίνει" τα αεροδρόμια της χώρας

Τις... διαβεβαιώσεις του ότι "τα ελληνικά αεροδρόμια είναι απολύτως ασφαλή" έδωσε ο υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ν. Ααρον,κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου και συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες. Το Αμερικανό υφυπουργό συνόδευε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας Ν. Μπερνς.

Πρόκειται φυσικά για "διαβεβαιώσεις" οι οποίες εντάσσονται στην πολιτική του σκοτσέζικου ντους, που ακολουθούν οι αμερικανικές κυβερνήσεις απέναντι στη χώρα μας, οι οποίες ανάλογα με την περίπτωση χρησιμοποιούν τις διάφορες ταξιδιωτικές οδηγίες ως μοχλό πίεσης για την προώθηση των θέσεών τους στην περιοχή.

Οπως ανέφερε ο Ν. Ααρον, με την ελληνική πλευρά συζητήθηκε και το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, όπου αν και - όπως είπε - σημειώθηκε πρόοδος, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και πάλι σε επόμενη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. Το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που εγείρει η αμερικανική πλευρά αφορά την προστασία αμερικανικών κινηματογραφικών έργων και τραγουδιών από την παράνομη κασετοπειρατεία, με αποτέλεσμα - όπως υποστηρίζουν - την απώλεια εσόδων από τη μη καταβολή των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Οι Αμερικανοί παραπονούνται ότι σε πολλές χώρες του κόσμου - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - η εκμετάλλευση των πνευματικών δικαιωμάτων των Αμερικανών παραγωγών γίνεται κατά παράνομο τρόπο.

Στη συνάντηση με την ελληνική πλευρά συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την αποφυγή της διπλής φορολογίας στο εξαγωγικό εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο σημειωτέον έχει υποχωρήσει αισθητά τα τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ