Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Μεταξύ "Σκύλλας και Χάρυβδης"

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Μεταξύ "Σκύλλας και Χάρυβδης" έθεσε η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΤΒΑ τους 350 εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, μετά την κατακύρωση των ναυπηγείων στον εφοπλιστή Σταύρο Ηλία,έναντι του ποσού των 2,8 δισ. δραχμών.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του σωματείου εργαζομένων, μετά από συνάντηση με τον φερόμενο ως νέο ιδιοκτήτη, ο τελευταίος ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι δεν αναγνωρίζει το προηγούμενο καθεστώς εργασιακών σχέσεων και ότι θα ξεκινήσει από "μηδενική βάση"!

Από την άλλη, ο μέχρι σήμερα επινοικιαστής των ναυπηγείων Α. Λελάκης - που συμμετείχε στο διαγωνισμό με εταιρία του ομίλου του - δε λέει να το "κουνήσει", παρότι έχει λήξει η σύμβαση επινοικίασης και παρότι η ΕΤΒΑ έχει πετύχει δικαστική απόφαση έξωσής του.

Τελευταία, μάλιστα, ενώ δεν καταβάλλει δραχμή από τα υπέρογκα χρέη του (6 δισ.) προς το ελληνικό δημόσιο, ΙΚΑ και άλλους οργανισμούς, εν τούτοις καταβάλλει κανονικά τους μισθούς των εργαζομένων, με στόχο να εκβιάσει καταστάσεις, προωθώντας με εύσχημο τρόπο το "δίλημμα" προς την κυβέρνηση και την ΕΤΒΑ, ότι ή μου δίνετε τα ναυπηγεία για να συνεχίσω και να ξοφλήσω τα χρέη μου προς εσάς, ή δε θα πάρετε τίποτα.

Σε πρόσφατη γενική συνέλευση των εργαζομένων, εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ του σωματείου να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αν ο νέος ιδιοκτήτης δε διασφαλίσει, εγγράφως, όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα, ενώ με την ίδια απόφαση καλείται η ΕΤΒΑ να διασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ