Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με το βλέμμα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ...

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ παρά στα προβλήματα των εργαζόμενων, ο πρόεδρος της ΑΔΕΥΔΥ Γ. Κουτσούκος επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη την Πάτρα δήθεν για να παραβρεθεί σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων δημοσιοϋπαλληλικών σωματείων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρόμοιες περιοδείες που αυτές τις μέρες έγιναν και σε άλλες πόλεις, δεν έχουν καν αποφασιστεί από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ εξάγγειλε "ανασυγκρότηση" του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από τη δραστηριοποίηση των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, τα οποία έχουν μετατραπεί σε σφραγίδες. Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με τη θέση της ΑΔΕΔΥ για το 35ωρο, ο Γ. Κουτσούκος ξεκαθάρισε πως αυτό δε θα συνοδεύεται με 7ωρο - 5ήμερο. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας δεν απειλεί τη μονιμότητα, αλλά αντίθετα την... κατοχυρώνει!

Στελέχη της ΕΣΑΚ-Δημοσίου χάλασαν την κυβερνητική φιέστα, ξεσκεπάζοντας τόσο τους πραγματικούς λόγους της σύσκεψης, όσο και τις εξαγγελίες του προέδρου της ΑΔΕΔΥ. Τόνισαν πως η αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος περνά μέσα από τη ρήξη και τη σύγκρουση με τις επιλογές της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, όπως αυτές εκφράστηκαν και στο Συνέδριο και κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πανελλαδική πρωτοβουλία των συνδικαλιστών για την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος.

Οι παρεμβάσεις των ΕΣΑΚιτών προκάλεσαν αντιδράσεις από το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου,ο οποίος κινδυνολόγησε για "διάσπαση", ενώ το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ Κ. Πετρόπουλος απείλησε στελέχη της ΕΣΑΚ να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους και να βάλουν τις θέσεις τους στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ