Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στηρίζουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης

Τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα απασχόλησαν την ολομέλεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), σε συνεδρίασή της.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζεται ότι οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις στον κλάδο είναι καθημερινό φαινόμενο, όπως στις βιομηχανίες "Γκαλένικα","ΚΟΠΕΡ","ΛΑΒΙΦΑΡΜ","ΕΛΒΙΟΝΥ",φαινόμενο που συμβαδίζει με τη δραματική συρρίκνωση της εγχώριας παραγωγής.

"Η εθνική φαρμακοβιομηχανία δεν αναπτύχθηκε, αφού αυτό απαιτούσαν οι πολυεθνικές και η Ευρωπαϊκή Ενωση" καταγγέλλει η ΟΕΦΣΕΕ, επιρρίπτοντας γι' αυτό ευθύνες και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία "μετά το 1993 ούτε στα λόγια δε στήριξε τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας για εθνική φαρμακοβιομηχανία. Την ίδια θέση τηρεί και σήμερα που ξεπουλιέται ό,τι έχει μείνει απ' αυτή".

Ευθύνες όμως επιρρίπτει στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και για τη διετή σύμβαση λιτότητας που υπέγραψε, μιας και "κάθε φορά που διαπραγματευόμαστε συλλογική σύμβαση του κλάδου με τους εργοδότες, το επιχείρημά τους είναι ότι "αυτά υπέγραψε η ΓΣΕΕ, σας δίνουμε κάτι παραπάνω, άρα πρέπει να είστε και ευχαριστημένοι""!

Εκτιμώντας όλα τα παραπάνω η ολομέλεια της διοίκησης αποφάσισε: Να συμμετάσχει στην πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών που πραγματοποιεί η Επιτροπή για την αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα στις 3 Απρίλη. Να καλέσει τις διοικήσεις των σωματείων του κλάδου να συζητήσουν το πλαίσιο αρχών και δράσης της Επιτροπής και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη. Να συζητήσει με τους εργαζόμενους του κλάδου το πλαίσιο με επισκέψεις σε χώρους δουλιάς. Τέλος, να ενισχύσει την Επιτροπή με το ποσό των 100.000 δραχμών.

- Συμμετοχή στην Πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών αποφάσισε και η διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων,αποδεχόμενη το πλαίσιο αρχών και δράσης της Επιτροπής. Εξάλλου, το πλαίσιο θα τεθεί προς συζήτηση και στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, την Πέμπτη 18 Μάρτη, στις 5.30μμ, στο ΕΚΑ,η οποία και θα κληθεί να επικυρώσει την απόφαση της διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ