Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ
Στοιχεία - φωτιά "καίνε" την προεδρική ομάδα

Στοιχεία - "φωτιά" για το όργιο της νοθείας που διαδραματίστηκε στη διάρκεια των εκλογών στην Ενωση Ναυτών παραθέτουν πάνω από 200 μέλη της Ενωσης στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά,ζητώντας να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία. Η αίτηση θα συζητηθεί στις 23 Μάρτη.

Το έργο των "αγνώστων", που διέρρηξαν στις 22 του περασμένου Γενάρη την πόρτα του σωματείου και μία από τις κάλπες, αφαιρώντας 71 ψηφοδέλτια και αντικαθιστώντας άγνωστο αριθμό ψηφοδελτίων, το συνέχισε ο πρόεδρος της Ενωσης Αντώνης Νταλακογιώργος και η "ομάδα" του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στην αίτηση, η δεύτερη φάση της νοθείας ξεκινά από τη στιγμή που τα δύο από τα τρία μέλη της εφορευτικής επιτροπής, που ανήκουν στο συνδυασμό του προέδρου, και ο δικαστικός αντιπρόσωπος αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν ως μη ψηφίσαντες τους 394 που είχαν ψηφίσει στη διαρρηχθείσα κάλπη και να τους καλέσουν να ψηφίσουν για δεύτερη φορά αποστέλλοντάς τους ξανά ψηφοδέλτια. Από τους 394 φέρονται ότι ψήφισαν δεύτερη φορά 277.Από αυτούς οι 205 που ψήφισαν διά αλληλογραφίας "δεν άσκησαν οι ίδιοι - όπως αναγράφεται - το εκλογικό τους δικαίωμα και αυτό αποδεικνύεται αβίαστα από τη σύγκριση των διάτρητων λωρίδων των ψηφοδελτίων της πρώτης ψηφοφορίας και της δεύτερης, όπου ο γραφικός χαρακτήρας και η υπογραφή είναι εντελώς διαφορετικά"!Επιπλέον, 12 μέλη της Ενωσης, ενώ δεν έλαβαν ποτέ ψηφοδέλτιο και δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, φαίνεται ότι ψήφισαν!Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι αυτά τα 12 ψηφοδέλτια αντί να σταλθούν στους αποδέκτες τους, στάλθηκαν στις διευθύνσεις τριών "πρωτοπαλίκαρων" του Αντ. Νταλακογιώργου!

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι 18 μέλη της Ενωσης, μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών Ξάνθης,Ροδόπης,και Εβρου"παρότι - όπως σημειώνεται - ταξίδευαν και δεν έλαβαν ποτέ ψηφοδέλτια, παρ' όλα αυτά φαίνονται ότι ψήφισαν"!

Το όργιο της νοθείας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών".Υπογραμμίζει ότι δεν αναγνωρίζει τη νόθα διοίκηση και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ακύρωση των νόθων εκλογών, ώστε να διαμορφωθούν προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή νέων, αδιάβλητων και γνήσιων. "Η ομάδα Νταλακογιώργου - συνεχίζει - αποτελεί "πηγή" κακοδαιμονίας και δυναμιτίζει τα θεμέλια της ιστορικής Ενωσης Ναυτών. Βυθίστηκε στο βούρκο του τυχοδιωκτισμού, όταν διαπίστωσε τη συρρίκνωση των δυνάμεών της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ