Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Νέος κύκλος κοροϊδίας"

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους, αναφέρονται τα παρακάτω:

"Με τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων ο Κ. Σημίτης και η κυβέρνηση εγκαινιάζουν ένα νέο κύκλο επαφών ψέματος και κοροϊδίας εν όψει των ευρωεκλογών. Ωμό εμπαιγμό εκατοντάδων χιλιάδων απομάχων της δουλιάς αποτελεί η τοποθέτηση του Κ. Σημίτη. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού επί καιρό κωλυσιέργησαν σκόπιμα, υποσχόμενοι αντιμετώπιση των αιτημάτων των συνταξιουχικών οργανώσεων, ήρθαν να υποστηρίξουν προκλητικά ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά τα έχει επιλύσει!

Από τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνάντηση αποδείχτηκε και πάλι, ότι η κυβέρνηση δε θέλει να διαμορφώσει ανθρώπινο επίπεδο συντάξεων και γενικά βιοτικού επιπέδου. Επιβεβαιώθηκε ότι αποτελούν πραγματικότητα οι επιδιώξεις της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια ασφάλιση, αφού προηγουμένως την έφερε στα σημερινά χάλια.

Ας είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι δε θα βολευτούν με τις ελεημοσύνες τύπου ΕΚΑΣ, ούτε με τις μανούβρες της περί εξορθολογισμού των ασφαλιστικών ταμείων, που στοχεύον να συγκαλύψουν τις αντιδραστικές στοχεύσεις της.

Η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση που της αξίζει. Οχι στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου, αλλά στους δρόμους των αγώνων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ